Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Welke kerstboom moet ik nou kiezen?

Welke kerstboom moet ik nou kiezen?

Het aantal soorten kerstbomen waaruit je kunt kiezen is groter dan ooit. Voor wie durft: een kerstboom van simpele houten planken is ook dit jaar nog helemaal ‘je van het’, passend bij de Scandinavische interieurstijl. Je hebt geen last van uitvallende naalden, maar je mist natuurlijk wel die lekkere dennengeur.

Top 5 kerstbomen

  1. De Nordmannspar of Kaukasische zilverspar is de meest populaire kerstboom, want hij heeft een mooie piramidevorm, glanzende, donkergroene en stompe naalden, stevige takken die niet snel doorbuigen, valt niet snel uit en geurt bij aanraking.
  2. De Servische spar of zilverspar heeft een sierlijke, compacte vorm met afhangende takken, glanzende, grijzig-blauwe en zachte naalden, geurt lekker en valt niet snel uit.
  3. De edele zilverspar heeft takken die ook zeer geschikt zijn voor het maken van kerststukjes, zachte, glanzende grijzig-blauwe naalden, geurt lekker en valt nauwelijks uit.
  4. De blauwspar heeft een mooie piramidevorm met uitwaaierende ‘etages’, een mooie blauw-grijze gloed, scherpe naalden, valt niet snel uit en geurt bij aanraking.
  5. De traditionele kerstspar is donkergroen en geurt heerlijk, maar heeft prikkende naalden en valt relatief snel uit.

7 Kerstboomtips

  • Een kerstboom met kluit valt minder snel uit, maar is wel iets duurder dan een boom zonder kluit.
  • Zet de boom direct in een emmer water en laat hem eerst een paar dagen in de garage, schuur of berging wennen aan iets hogere temperaturen.
  • Laat het net om de boom zitten totdat hij in de standaard of pot staat.
  • Zaag bij een kerstboom zonder wortelkluit een stuk van ongeveer vijf centimeter van de stam voordat je hem in de standaard met waterreservoir plaatst.
  • Zet de boom niet naast of boven de verwarming, want dan droogt hij sneller uit.
  • Geef regelmatig water. Een grote kerstboom kan door verdamping wel een liter water per dag verbruiken.
  • Gebruik, zodra het Driekoningen (6 januari) is geweest of de boom echt begint uit te vallen, het dennengroen om vorstgevoelige tuinplanten mee te beschermen.

NB Je kunt op de kerstafdeling in ons tuincentrum in Vijfhuizen, Hillegom, IJsselmuiden en Zeewolde ook kiezen voor een minikerstboom, als je een kleiner budget hebt of als extra decoratie voor op de tuintafel of bij de voordeur bijvoorbeeld. Kijk eens naar de dwergspar (Picea glauca ‘Conica’), de parasol-den (Pinus pinea ‘Silver Crest’) of een kunstkerstboompje. Er is voor elk wat wils!

Onze tuincentra