Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Meststoffen voor het gazon

Zeker wanneer je op tijd de juiste meststoffen voor jouw gazon aanschaft, is het gras nooit groener aan de overkant. Hier vind je alles wat je moet hebben om dit voorjaar van een groen grasveld te genieten; van kalk tot mest van de beste merken. Je bestelt de producten eenvoudig in de webshop en kunt ze daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze producten goed verpakt, snel en goedkoop.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 79 producten

Waarom moet ik mijn gazon bemesten?

Om het beste uit jouw grasmat te halen, is het belangrijk dat je deze de juiste verzorging biedt. Op die manier houd je nare plagen, ziektes en onkruid weg van jouw groene pracht. Gras dat goed bemest wordt, is daarnaast groener, dikker en kan beter tegen extreme hitte of regenval. Het is dus essentieel om jouw grasmat regelmatig te bemesten. Zo geniet je er lang en met volle teugen van.

Hoe vaak moet ik bemesten?

De meningen over hoe vaak en hoeveel zijn verdeeld, maar ons advies is om zeker drie keer per jaar met meststoffen aan de slag te gaan. Start vroeg in de lente voor een groei-kickstart, houd je gras met een zomerse bemesting lekker groen en zorg er met een laatste mestbeurt in de winter voor dat je gazon klaar is voor de kou. In de regel gebruik je ongeveer één kilo per 10 m2. Op die manier is het eenvoudig te berekenen hoeveel mest je nodig hebt voor jouw graszoden. Bemesten doe je heel eenvoudig met de hand of met een strooiwagen. Het voordeel van deze laatste is dat de mest gelijkmatig over het veld wordt verdeeld. Daarnaast is het met de hand strooien van de mestkorrels een stuk tijdrovender.  

Biologische meststoffen

Online meststoffen voor het gazon bestellen | deOosteindeOnline.nl

Kalk voor het gazon

Je vindt in onze webshop allerlei meststoffen van topmerken, zoals ECOstyle, Pokon en DCM. Zo hebben we ook veel keuze op het gebied van kalk en graszaad. Wist je dat elke grasmat kalk nodig heeft? Een te zure bodem geeft mos en onkruid de kans om hun slag te slaan. Kalk zorgt ervoor dat de zuurgraad van de bodem daalt, wat een betere groei voor jouw gras tot gevolg heeft. Kalk helpt jouw gras de voeding uit meststoffen goed op te nemen. Strooi bij voorkeur twee keer per jaar wat kalk op je gazon, zo rond maart en oktober.

Tip! Met onze bodemtest kan je precies zien hoe het met de zuurgraad (pH) van jouw gazon gesteld is. 

Het ECOstyle stappenplan

Online meststoffen voor het gazon bestellen | deOosteindeOnline.nl

Met graszaad aan de slag

Heeft jouw grasmat her en der wat kale plekken? Geen zorgen! Met graszaad van ECOstyle, DCM of Pokon vul je die plekken binnen no-time op. Wel is het goed na te gaan wat voor type gazon je hebt. Een gazon waar veel op wordt gespeeld heeft immers net wat anders nodig dan een gazon dat bijna nooit wordt betreden. We verkopen ook graszaadmengsels die geschikt zijn voor alle soorten gazons, zoals schaduw-, speel- en siergazons. Deze grassoorten kiemen snel, ook bij een lagere bodemtemperatuur. Vind alles wat je nodig hebt voor jouw grasmat bij deOosteindeOnline.nl. We zijn zes dagen per week bereikbaar voor al jouw vragen.

Pokon mest, kalk en graszaad

Onze tuincentra