Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Mest voor bamboe en siergrassen

Geef jouw planten de juiste voeding met onze speciale meststoffen voor bamboe en siergrassen. Je bestelt de meststoffen van onder andere DCM, ECOstyle en Pokon eenvoudig in de webshop. Je kunt de producten daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze producten snel en voor een eerlijke prijs.

Gratis bezorging vanaf € 44,95       Ruilen of retourneren binnen 14 dagen       Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Waarom speciale mest voor bamboes en siergrassen?

Gras is een snelle groeier - en dan staat met name bamboe bekend op zijn supersonische groeisnelheid. Het is dan ook niet gek dat bamboe en siergrassen wel een goeie portie voedingsstoffen lusten. Om te voorkomen dat de bodem snel uitgeput raakt, moet je toch echt met meststoffen aan de slag. Mest voedt de plant, verbetert de bodem en versterkt de plant, zodat vorst of ziektes geen invloed op de grassoort heeft. Het gazon wordt groener en sterker wanneer je met mestkorrels aan de slag gaat. Aangezien bamboe familie van je gazon is, zal hetzelfde effect worden bereikt. Bemesting kan je planten ook helpen hun vitaliteit terug te krijgen. Soms kunnen ze beschadigd raken door een strenge winter. Snijd dan de dode stokken terug en gebruik in het voorjaar mest om ze een extra boost te geven.

Biologisch tuinieren

Mest voor bamboes en siergrassen online kopen | deOosteindeOnline.nl

Hoe moet ik mijn bamboe of siergras bemesten?

Bamboe houdt zoals elk gras van stikstof, fosfor en kalium (N-P-K). Je zult deze componenten dan ook zeker in jouw gewenste meststof tegenkomen. Als je naar de verpakking kijkt, zie je dat er cijfers op staan, bijvoorbeeld 10-5-5. Deze getallen zijn percentages van de voedingsstoffen:

  • N: stikstof bevordert de groei van je plant;
  • P: fosfor helpt bij het ontwikkelen van wortels en het ontwikkelen van bloemen en vruchten.
  • K: kalium zorgt voor een goede opname van water en voedingsstoffen.

Je ziet met behulp van eerder genoemde percentages welk element het meest wordt gestimuleerd bij jouw bamboeplant of siergras. Er zijn twee groeiseizoenen voor bamboe. De eerste is in het voorjaar, wanneer de wortels aanslaan, en in de zomer is het eerder de opwaartse groei. Dit betekent dat je ook in deze twee periodes zal moeten bemesten. De verpakking van jouw mest zal je vertellen hoeveel je nodig hebt.

Mest voor gazon

Meststoffen voor bamboe en siergrassen online bestellen bij deOosteindeOnline.nl

Belangrijk is om niet te veel of te vaak te bemesten. Wanneer je te veel mest gebruikt, kan het aantal bamboestokken toenemen en daarmee de plant zwakker en dunner maken. Gebruik geen meststof die ook een onkruidverdelger (herbicide) bevat. Het zal uiteindelijk je bamboe doden. Heb je vragen over ons assortiment? We zijn zes dagen per week bereikbaar. Met een paar klikken haal je alles in huis om voor jouw tuin weer in topconditie te brengen.

Universele mest voor tuinplanten

Onze tuincentra