Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Mest voor hortensia's en rhododendrons

Met onze meststoffen voor hortensia's en rhododendrons weet je zeker dat je het beste uit deze knappe tuinbloeiers haalt. Je bestelt onze meststoffen van onder andere DCM, ECOstyle en Pokon eenvoudig in de webshop. Je kunt de producten daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze producten snel en voor een eerlijke prijs.

Gratis bezorging vanaf € 44,95       Ruilen of retourneren binnen 14 dagen       Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 11 van 11 producten

Waarom speciale mest voor hortensia's en rhododendrons?

Hortensia's en rhododendrons staan ​​bekend om hun grote en kleurrijke bloemen, struikachtige uiterlijk en lange bloeiperiode. Je wilt uiteraard zo veel en zo lang mogelijk van deze bloeiers genieten en daarom is belangrijk om aan de slag te gaan met meststoffen die speciaal voor deze planten is geproduceerd. Hydrangea meststof zorgt voor een sterkere plant met een nog intensere bloemkleur. In de meeste gevallen kun je de plantvoeding twee keer per jaar uitstrooien over de aarde. Dit geeft voldoende voeding voor gemiddeld 4 maanden. Strooi de korrels rondom de plant, vermeng deze met wat aarde en geef daarna water. Zo wordt de voeding optimaal opgenomen. Hortensiavoeding kun je ook gebruiken voor rhododendrons, Azalea’s en andere zuurminnende planten.

TIP! Let bij de aanschaf van jouw meststof op de hoeveelheid zwavel die in het product is verwerkt. Met bloemen van met zwavel behandelde hortensia's zullen extra fel van kleur worden.

Biologisch tuinieren

Mest voor hortensia, azalea of rhododendrons online kopen | deOosteindeOnline.nl

Hoe moet ik de Hydrangea bemesten?

Over het algemeen moet je je hortensia's, rhododendrons en azalea's in het voorjaar bemesten, net wanneer ze iets van hun blaadjes laten zien. Je geeft ze zo een goeie kickstart. Bemest ze een tweede keer tijdens het groeiseizoen, zo rond juli. Voor de meeste hortensia's kun je de standaard NPK-verhouding van 10-10-10 of 15-30-15 aanhouden. Een andere populaire optie is het gebruik van meststoffen met een hoger fosforgehalte, ook wel 'bloeiboosters' genoemd. Ze stimuleren een stevige bloemgroei en worden meestal toegepast na de eerste bloei van het seizoen. 

Let op! Voor bemesting geldt overigens niet 'hoe meer en vaker, hoe beter'. Na augustus mag de Hydrangea geen mest meer krijgen. Het verstoort het vermorgen van de plant om zichzelf in de winter te beschermen. Dit kan leiden tot ernstige en langdurige schade. Twee tekenen van overbemesting zijn bladeren met verbrande randen en een zoute korst op de grond.

Mest voor gazon

Meststoffen online bestellen bij deOosteindeOnline.nl

Sommige voedingsstoffen in onze webshop zijn geschikt voor alle soorten tuinplanten. Met deze universele meststoffen kun je in één klap de hele tuin aanpakken. Vind je het echter belangrijk dat je het maximale uit jouw specifieke plant haalt? Kijk dan even naar onze subcategorieën. Met een paar klikken haal je alles in huis om voor jouw tuin weer in topconditie te brengen. Heb je vragen over ons assortiment? We zijn zes dagen per week bereikbaar

ECOstyle: alles voor het gazon

Onze tuincentra