Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Vijvers

Een vijver in de tuin brengt rust met zich mee en zorgt voor een sfeervolle plek. Om het u nog gemakkelijker te maken zijn er voorgevormde vijvers in diverse maten en vormen.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie

Er zijn geen producten op de webshop gevonden.

Bent u op zoek naar een bepaald product in onze tuincentra dan kunt u het beste contact opnemen met het filiaal van uw keuze via:

http://www.deoosteindeonline.nl/vestigingen

Dit zijn de voorgevormde vijvers van Ubbink

Door de jarenlange ervaringen in het ontwikkelen en fabriceren van voorgevormde vijvers is Ubbink een zeer betrouwbaar merk. Kiest u voor een Ubbink voorgevormde vijver, dan bent u verzekerd van kwaliteit en een optimale constructie. De voorgevormde vijvers zijn dusdanig ontwikkeld dat de afmetingen perfect zijn voor een goed werkende biotoop.

De techniek

Bij de productie van de voorgevormde vijvers worden er 3 verschillende processen toegepast: bij de polyethyleen vijvers de gebruikelijke dieptrektechniek, speciale modellen worden met rotatiegieten vervaardigd. GFK-vijvers wordt traditioneel door het lamineren van de glasvezelmatten en de aansluitende droging in een verwarmingskamer geproduceerd.

Ubbink maakt het verschil

Op de voorgevormde vijvers zit 10 of 15 jaar garantie! Daarnaast hebben alle vijvers een TÜV-keurmerk voor de eigen stabiliteit en de duurzaamheid van de materiaalsterkten. Vanzelfsprekend zijn de vijvers vorst- en UV-bestendig. Dit alles leidt tot een super kwaliteit.

Het aanleggen van een voorgevormde vijver

1. Markeer de omtrek
Plaats de vijver op de gewenste plaats en markeer de omtrek van de vijver aan de uiterste rand met paaltjes. Het diepere gelegen gedeelte tekent u op de grond af.

2.Graaf de vorm uit en breng een zandlaag aan
U begint met het uitgraven van het diepste gedeelte, daarna modeleert u de moeraszones en ten slotte de moerasrand. Het gat voor de vijver moet ca. 10 cm breder en dieper zijn dan de eigenlijke vijvervorm, omdat de vijver later met zand ingespoeld wordt. Verwijder stenen en wortels uit het gat, breng daarna een ca. 10 cm dikke zandlaag aan in het gat en stamp deze goed aan.

3. Plaats de vijver waterpas
Plaats de voorgevormde vijver in het gat en stel deze waterpas. Heeft u geen lange waterpas, dan kunt u dit ook door middel van een lat die u dwars over de vijver plaatst met een waterpas er op. Voor het inspoelen dient u de vijver voor 1/3e met water te vullen zodat deze niet gaat drijven.

4. Spoel de vijver in
Als u de vijver horizontaal heeft uitgelijnd, vult u de ruimte tussen het gat en de voorgevormde vijver met scherp zand. Vervolgens spoelt u dit met behulp van de tuinslang met veel water in, zodat de vijver later niet naar een kant wegzakt.

5. Vul de vijver met water en maak uw vijver af!
Voordat u de vijver volledig vult met water kunt u bijvoorbeeld grind en planten aanbrengen. Zodra u hiermee klaar bent kunt u de vijver afvullen met water. 

Onze tuincentra