Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Biologisch tuinieren

Help de natuur een handje en kies voor biologisch tuinieren! Hoe je een biologisch georiënteerde tuin kunt aanleggen en onderhouden? Je leert het hier op deOosteindeOnline.nl. Uiteraard hebben we ook de juiste producten voor je in huis. Je bestelt ze eenvoudig in de webshop en kunt ze daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze items goed verpakt, snel en goedkoop.

Gratis bezorging vanaf € 44,95       Ruilen of retourneren binnen 14 dagen       Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 151 producten

Wat is biologisch tuinieren?

Biologisch tuinieren betekent in de regel dat je in de tuin uitsluitend natuurlijke middelen gebruikt. Dit doe je zodat de natuur zich optimaal kan ontwikkelen en het natuurlijk evenwicht niet verstoord wordt. Je maakt bij biologisch georiënteerd tuinieren dus géén gebruik van kunstmest, pesticiden of gifstoffen, want chemische middelen verstoren de natuurlijke balans. Hierdoor bescherm je onder andere de bijen, lieveheersbeestjes en vogels. Je draagt dus bij aan een gezondere biodiversiteit door voor producten te kiezen met een organische basis die teruggeven aan de natuur.

Mest voor het gazon

Biologisch tuinieren met Pokon | deOosteindeOnline.nl

Waarom biologisch tuinieren?

Door biologisch te gaan tuinieren worden de natuurlijke processen in de tuin niet verstoord. Dit is beter voor alles wat in uw tuin leeft, het milieu maar uiteindelijk ook voor jezelf. Door biologisch te tuinieren worden de planten alleen maar sterker. Het betekent immers werken in harmonie met de natuurlijke systemen, waaronder de bodem, watervoorziening, mensen en dieren. Door de juiste middelen voor de plant te gebruiken, krijgt deze een betere weerstand. Die weerstand zorgt er dan weer voor dat ziekte en plagen minder kans krijgen.

Moestuinieren

Welke organische producten kunt u gebruiken in de biologisch tuin?

De duurzame trend is wat ons betreft de meest belangrijke tuintrend voor de komende tientallen jaren. Door duurzaamheid hoog op je eigen agenda te zetten en bewuste keuzes maakt wat betreft tuinieren, draag je je steentje bij aan een groenere wereld. Voor de biologische tuin zoek je natuurlijk de beste meststoffen, bijvoorbeeld van topmerken als Pokon en ECOstyle.

  • De producten van ECOstyle zijn uitermate geschikt voor in de biologische tuin. ECOstyle producten zijn namelijk gemaakt van 100% natuurlijke voedingstoffen. Zorg voor het milieu staat centraal en een voedzame bodem voor gazon en border, van potplant tot sier- of moestuin, is het effect. Maar ook voor handige artikelen en middeltjes tegen onkruid en ongedierte kan je bij ECOstyle terecht. Uiteraard zonder hier het milieu mee te belasten.
  • De meststoffen van Pokon kun je herkennen aan het woord 'BIO' op de verpakking. Dit betekent dat deze middelen zeer geschikt zijn voor gebruik in de biologische tuin. Het assortiment meststoffen is vrijwel volledig gebaseerd op organische meststoffen, onder andere grondstoffen uit de Nederlandse landbouw. Ze streven naar een zo hoog mogelijk aandeel hernieuwbare en bij voorkeur lokaal beschikbare grondstoffen.

ECOstyle: alles voor het gazon

De 3 basisprincipes van biologisch tuinieren

Er zijn drie belangrijke gebieden waarop je je moet concentreren om écht biologisch te kunnen tuinieren. Het gaat onder meer om bodembeheer, waarbij gebruik wordt gemaakt van organische mest. Ook het weren van onkruid door middel van organische bestrijdingsmiddelen of het toevoegen van bodembedekkers heeft alles te maken met biologisch georiënteerd tuinieren. Tot slot is er de ongediertebestrijding, waarbij het bevorderen van nuttige insecten en de juiste plantsamenstellingen essentieel zijn. Dit zijn de belangrijkste strategieën om een ​​biologische tuinier te worden.

Tip! Duurzaam kweken met biologische zaden

Vergeet ook onze biozaden niet! Onze serie biologische zaden hebben het keurmerk van SKAL. Dit betekent dat de zaden geteeld, geschoond en verpakt zijn volgens de biologische productie methode. De perfecte basis om je eigen biologische moestuin mee te beginnen!

Biozaden

Biologisch tuinieren | deOosteindeOnline.nl

Onze tuincentra