Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Allium

De Allium, ook algemeen bekend als sierui, is zo'n voorjaarsschoonheid die elke voor- of achtertuin naar een kleurrijker level tilt. De ronde bloemen op dunne stengels geven de sierui een bijzonder elegante uitstraling. Bestel Allium bollen bij deOosteindeOnline.nl om jouw tuin te verrijken met fleur en kleur. Wij verzenden ze snel en zorgvuldig naar je toe, zodat je meteen aan de slag kunt.

  Gratis bezorging vanaf € 44,95        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste bloembollen, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 36 producten

De Allium en haar geur

De Allium, ook wel bekend als de sierui, is familie van de ui en de knoflook. Deze bol is er één die jouw tuin geweldig elegant aankleedt. Alliumbollen zijn gemakkelijk te herkennen aan hun geur, die heel dicht bij die van een ui ligt. Gelukkig verspreidt de bloembol de geur niet via de bloem, zodat je van zijn pracht kunt genieten zonder constant aan uiensoep te hoeven denken. Alliums zijn er in verschillende kleuren en maten. De Allium Gladiator bijvoorbeeld kan tot 120 meter hoog worden, waardoor zijn bloemen een grote diameter hebben. Om diepte in jouw tuin te creëren, kan je hoge en lagere Alliums combineren.

Biologische bloembollen

Allium soorten kopen | deOosteindeOnline.nl

Hoe Allium bollen planten?

Alliumbollen worden geplant als de zomer bijna voorbij is en de grond wat is afgekoeld. Je kunt Allium bollen in september of oktober in de border planten als aanvulling op narcissen en tulpen. Het is belangrijk om altijd de informatie op de verpakking te controleren, zodat je de Allium bollen op de juiste standplaats kunt pooten. Houd rekening met de uiteindelijke planthoogte. Je wilt geen ui achteraan planten die uiteindelijk de kleinste van het stel blijkt te zijn. Plant Allium bollen 10 tot 15 cm diep en met de punten naar boven in goed doorlatende grond. Zet relatief grote bollen 7 tot 20 cm uit elkaar, waarbij sommige kleinere bollen dichter bij elkaar staan: denk aan 3 tot 7 cm. Geef goed water zodra het weer is afgekoeld als het nog relatief droog is. In mei of juni van het volgende jaar is uw paarse schoonheid enkele weken lang de blikvanger van de tuin.

Narcis

Allium bloembollen kopen bij deOosteindeOnline.nl

Allium bollen zijn verkrijgbaar bij deOosteindeOnline.nl! Wij bieden een grote verscheidenheid aan Alliums, of je nu op zoek bent naar snijbloemen, bestuivers, of stoere planten die bestand zijn tegen droogte, kou en ziekten. Vanaf het late voorjaar tot de vroege zomer verschijnen de grote bloemen. Voor meer informatie over het planten van jouw uienbollen kun je de plantinstructies op de verpakking bestuderen. Voor vragen over ons assortiment en je bestelling kan je altijd contact met ons opnemen. Met welke bloembollen vul jij jouw winkelmand?

Contact & klantenservice

Onze tuincentra