Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Ubbink Elimax vijverpompen

De Elimax vijverpomp is een klassieke fonteinpomp. Deze serie bestaat uit 8 pompen met verschillende circulatievermogens. Variërend van 700 tot 8800 liter per uur.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 7 van 7 producten

Elimax vijverpompen

Elimax-vijverpompen met Ubbink-techniek zijn in de eerste plaats bedoeld voor gebruik als fonteinpompen, waterornamenten en fonteinen. Voor iedere formaat vijver is er wel een Elimax vijverpomp beschikbaar. Bij de Elimax pomp zit één of meerdere sproeikoppen, afhankelijk van de pompcapaciteit.


De Elimax-techniek 

Alle Elimax-pompen zijn synchrone vijverpompen. Dat wil zeggen, dat de magneetrotor zowel met de klok mee- als tegen de klok in draait, afhankelijk van de stroomtoevoer. Hiervoor zijn hoogwaardige, krachtige magneten (neodymium) en een keramische as ingebouwd. Een flexibele regelklep (FFS) ondersteunt de waterdoorstroming onafhankelijk van de draairichting.


De techniek van Ubbink maakt het verschil!

Door de FFS-techniek wordt de hoogst mogelijk effectiviteit van de pompen bereikt. Omdat er geen sprake is van een ‘geforceerde’ draaibeweging in een richting, worden de motor en het rotorsysteem niet overbelast. Dit resulteert in een storingvrije werking en een langere levensduur.

Onze tuincentra