Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Bestrijding in de moestuin

Een moestuin is een geweldige manier om verse groenten en kruiden te kweken. Maar het kan ook een uitdaging zijn om je planten gezond en vrij van plagen en ziektes te houden. Gelukkig zijn er verschillende methoden om je planten te beschermen en ervoor te zorgen dat ze gezond blijven. Daarom biedt deOosteineOnline.nl je de beste bestrijdingsmiddelen voor de moestuin. Zo weet je zeker dat slakken of andere insecten er niet met jouw oogst vandoor gaan. Je bestelt jouw favoriete moestuinbenodigdheden eenvoudig in onze webshop. We leveren onze producten uiteraard goedkoop, stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Vanaf €44,95 gratis verzonden
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 67 producten

Voorkomen is beter dan genezen

Het voorkomen van plagen en ziektes is de beste manier om je planten gezond te houden. Hier zijn enkele tips om plagen en ziektes te voorkomen:

1. Gebruik gezonde planten

Bouw je moestuin op met behulp van gezonde plantjes en kwalitatief zaad. Controleer de planten regelmatig op tekenen van ziektes of plagen.

2. Zorg voor een goede bodem

Een gezonde bodem is essentieel voor gezonde planten. Zorg voor een goede drainage en voeg organisch materiaal toe aan de bodem om voedingsstoffen vast te houden.

3. Plant afwisselend

Plant verschillende soorten groenten en kruiden door elkaar om de verspreiding van ziektes en plagen te voorkomen. Ook is het belangrijk om gewassen niet op dezelfde plek te planten als het jaar ervoor.

Aardappels, fruit & uien

Bestrijden met Pokon, ECOstyle en BSI

Er zijn verschillende merken die bestrijdingsmiddelen aanbieden voor de moestuin, waaronder BSI, ECOstyle en Pokon. Deze merken bieden allemaal verschillende soorten bestrijdingsmiddelen aan die gericht zijn op specifieke plagen en ziektes. BSI biedt bijvoorbeeld een biologische insectenbestrijder aan die effectief is tegen verschillende soorten insecten, waaronder bladluizen, rupsen en kevers. Dit middel is gebaseerd op de werkzame stof pyrethrum en is veilig voor mens en dier. Het kan worden gebruikt op groenten, fruit en kruiden. ECOstyle en Pokon bieden ook biologische bestrijdingsmiddelen aan, waaronder een natuurlijke fungicide die effectief is tegen verschillende soorten schimmels en meeldauw. 

Effectief bestrijden

Het is belangrijk om te beseffen dat het gebruik van bestrijdingsmiddelen altijd met mate en verantwoordelijkheid moet gebeuren. Lees altijd de gebruiksaanwijzing en volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op. Kies altijd voor milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen die veilig zijn voor het milieu en de gezondheid van mens en dier.

Zaden

Makkelijke moestuin starten? deOosteindeOnline.nl helpt je!

Tips voor een gezonde moestuin

Naast het gebruik van bestrijdingsmiddelen zijn er nog andere manieren om een gezonde moestuin te krijgen. Hier zijn enkele tips:

1. Regelmatig water geven

Het is belangrijk om je planten regelmatig water te geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat je de planten niet te veel water geeft, want dit kan leiden tot schimmelziektes.

2. Onkruid wieden

Onkruid kan de groei van je planten verstoren en plagen en ziektes aantrekken. Zorg er daarom voor dat je regelmatig het onkruid wiedt.

3. Goede ventilatie

Zorg voor goede ventilatie in je moestuin om schimmelziektes te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door de planten niet te dicht op elkaar te zetten.

Moestuinmest

Makkelijke moestuin starten? deOosteindeOnline.nl helpt je!

Moestuin bestrijdingsmiddelen bij deOosteindeOnline.nl!

Een gezonde moestuin begint met het voorkomen van plagen en ziektes. Door onze biologische en milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen te gebruiken en je planten gezond te houden, kun je ervoor zorgen dat je moestuin gedijt. Vergeet niet om regelmatig te inspecteren en onkruid te wieden. Zo kun je intens lang genieten van een gezonde en productieve moestuin. Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Zaai- & kweekartikelen

Onze tuincentra