Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Moestuinmest

Het hebben van een eigen moestuin is een geweldige manier om lekker vers voedsel te verbouwen. Maar om een succesvolle oogst te krijgen, is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen toe te voegen aan de bodem. En dat kan alleen door gebruik te maken van goede meststoffen. Je bestelt jouw favoriete moestuin meststoffen van onder andere BSI, DCM, Pokon of ECOstyle eenvoudig in onze webshop. Zo maak je je kweekavontuur tot een waar succes. We leveren onze producten uiteraard goedkoop, stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Vanaf €44,95 gratis verzonden
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 31 producten

Het gebruik van organische mest

Moestuinmest is een soort meststof dat dus speciaal is ontwikkeld voor het gebruik in moestuinen. Het bevat de juiste voedingsstoffen die jouw planten nodig hebben om te groeien en te bloeien. Hierbij kun je denken aan stikstof, fosfor en kalium. Er zijn verschillende soorten moestuin meststoffen verkrijgbaar, maar wij zijn vooral fan van organische meststoffen. Deze meststoffen zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen en bevatten geen synthetische stoffen. Hierdoor zijn ze minder schadelijk voor het milieu en zijn ze veilig te gebruiken. Organische mest verbetert ook de bodemstructuur en zorgt voor een gezond bodemleven.

Kunstmeststoffen?

Kunstmeststoffen zijn meststoffen die synthetisch zijn geproduceerd. Ze bevatten vaak een hoog gehalte aan voedingsstoffen en zijn daarom erg effectief. Maar het gebruik van chemische kunstmeststoffen kan ook negatieve effecten hebben op het milieu. Daarom gaat onze voorkeur abosluut uit naar organische mest.

Al onze meststoffen

Waarom meststoffen gebruiken?

Planten hebben voedingsstoffen nodig om te groeien en te bloeien. Als deze voedingsstoffen ontbreken in de bodem, zullen de planten niet goed groeien en kan de opbrengst van de oogst lager uitvallen. Door moestuinmest te gebruiken, geef je je planten de voedingsstoffen die ze nodig hebben om gezond en sterk te blijven. 

Moestuinmest gebruiken

Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid moestuinmest te gebruiken. Gebruik niet te veel, want dit kan leiden tot verbranding van de planten. Gebruik ook niet te weinig, want dan krijgen de planten niet genoeg voedingsstoffen. Check dus altijd de verpakking en ga niet zomaar aan de slag. Breng de moestuinmest op het juiste moment aan. Dit kan verschillen per soort meststof en per plant. Lees ook daarom altijd de instructies op de doos of zak. Meng de mest door de bodem voordat je de planten gaat planten. Zo krijgen de planten direct de voedingsstoffen die ze nodig hebben.

Tip! Mest werkt het beste als de planten regelmatig water krijgen. Dit zorgt ervoor dat de voedingsstoffen goed worden opgenomen door de planten.

Zaden

Organische mest voor de moestuin kopen? deOosteindeOnline.nl helpt je!

Moestuinmest koop je bij deOosteindeOnline.nl!

Het gebruik van moestuinmest is essentieel voor het gezond houden van jouw planten. Door de juiste hoeveelheid mest op het juiste moment en op de juiste manier toe te dienen, kun je ervoor zorgen dat jouw planten optimaal groeien en bloeien. Kies altijd voor een meststof die past bij jouw bodem en bij de behoeften van jouw planten. Zo kun je optimaal genieten van jouw moestuin en de oogst die daaruit voortkomt. Heb je vragen? Neem dan contact met ons! We helpen je graag bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Zaai- & kweekartikelen

Onze tuincentra