Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Zaden

Er is niets zo bevredigend als het zien van een zaadje ontkiemen en uitgroeien tot een prachtige plant of groente. Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint, het kweken van zaden is een leuke en belonende activiteit die je tuin naar een hoger niveau kan tillen. Je bestelt jouw favoriete zaden eenvoudig in onze webshop. Zo maak je je kweekavontuur tot een waar succes. We leveren onze producten uiteraard goedkoop, stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Vanaf €44,95 gratis verzonden
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 650 producten

Zaaien saai?

Eén van de eerste en belangrijkste dingen die je nodig hebt voor succesvolle kweek is, uiteraard, zaad! Zorg ervoor dat je zaden van goede kwaliteit bij een betrouwbare bron aanschaft, zoals deOosteindeOnline.nl. Er zijn verschillende soorten zaden, zoals groentezaden, bloemzaden en kruidenzaden, dus kies degene die het beste bij je tuinplannen passen. Probeer ook zoveel mogelijk te kiezen voor biologische zaden, die vrij zijn van genetische modificatie en pesticiden, voor een gezondere en duurzamere tuin.

Tip! Voordat je begint met zaaien, is het belangrijk om de juiste zaaigrond te kiezen. Zaaigrond is licht en goed doorlatend, zodat de wortels van de jonge zaailingen gemakkelijk kunnen groeien. Zorg er ook voor dat de zaaigrond vochtig is voordat je begint met zaaien.

Moestuin meststoffen

Hoe zaden gebruiken?

De meeste zaden worden gezaaid in het voorjaar, wanneer de grond warmer wordt en de kans op vorst afneemt. Raadpleeg de zaaidatum op de verpakking van je zaden of kijk op een zaai- en plantkalender voor de optimale zaaitijd van verschillende gewassen in jouw tuin. Nu is het tijd om te zaaien! Maak kleine kuiltjes in de zaaigrond met je vinger, plaats de zaden erin volgens de aanbevolen zaaidiepte op de verpakking en bedek ze lichtjes met zaaigrond. Zorg ervoor dat je de zaden gelijkmatig verdeelt en niet te dicht op elkaar zaait, zodat de zaailingen later voldoende ruimte hebben om te groeien. Geef de zaden daarna voorzichtig water met een sproeier of een gieter met een fijne broes, zodat de zaaigrond niet wordt weggespoeld.

Klaar? Ontkiemen maar!

Nu begint het spannende deel: het wachten op de kieming! Plaats de zaaibak op een warme en lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Houd de zaaigrond vochtig, maar niet doorweekt, om schimmelvorming te voorkomen. Geduld is hier de sleutel, want de kieming kan variëren afhankelijk van het gewas en de omgevingsomstandigheden. Maar zodra de zaailingen beginnen te verschijnen, zal je hart een sprongetje van vreugde maken!

Biologische zaden

Zaden voor de moestuin kopen? deOosteindeOnline.nl helpt je!

Zaden kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Als de zaailingen beginnen te groeien, is het belangrijk om ze te verplanten naar grotere potten of in de tuin te planten als het weer dat toelaat. Zorg ervoor dat je de zaailingen voorzichtig uit de grond haalt, zodat je de wortels niet beschadigt. Plaats ze vervolgens in de nieuwe pot of in de tuin en vul de ruimte rond de zaailingen met grond. Nu het tijd om je zaailingen te verzorgen en te laten groeien tot volwassen planten! Heb je vragen over zaden? Neem dan contact met ons! We helpen je graag bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Zaai- & kweekartikelen

Onze tuincentra