Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Meststoffen

Waar zouden je planten zijn zonder de juiste meststoffen? In ieder geval in een veel minder sterke of gezonde staat. Mest laat jouw groen shinen! Je bestelt de meststoffen van bijvoorbeeld Pokon of ECOstyle eenvoudig in de webshop en kunt ze daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze producten goed verpakt, snel en goedkoop.

Gratis bezorging vanaf € 44,95        Ruilen of retourneren binnen 14 dagen       Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 239 producten

Waarom moet ik bemesten?

Iedereen die zich bezighoudt met tuinieren, op welk niveau dan ook, weet dat planten voeding nodig hebben om goed te kunnen groeien en bloeien. Mest levert voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gesteldheid van planten. Normaal halen ze die uit de bodem, maar het kan voorkomen dat deze uitgeput is en niet voldoende voeding kan afgeven voor al het groen dat er is geplant. De natuur mag dan een handje worden geholpen. Voor planten zijn de belangrijkste voedingsstoffen stiktof (N) fosfor (P) kalium (K). Deze drie componenten zitten dan ook in al onze organische meststoffen. Wil je je tuinplanten, gazon of kamerplanten een gezonde boost geven? Bestel dan de meststoffen passend bij jouw wens. Je zult zien dat jouw beplanting nét wat harder groeit en nét wat groener oogt.

Mest voor het gazon

ECOstyle meststoffen | deOosteindeOnline.nl

Wanneer moet ik mijn planten bemesten?

“Is dat gedoe met die meststoffen nou echt nodig? Mijn planten groeien toch vanzelf?”, horen we mensen vaak zeggen. Dat ‘vanzelf’ is natuurlijk niet waar. Water, licht en voedingsstoffen zijn essentieel voor een plant. In die zin lijken ze op hun plantenbaasjes. Op lange termijn kan een voedingstekort tot hele nare dingen leiden. Slechte groei, verkleurde en slaphangende bladeren, en een grotere kans op ziektes… Dat gun je jouw planten toch niet? Eén of twee keer per jaar bemesten kan dit verhelpen. Belangrijk is wel dat je niet te vroeg in de levenscyclus van de plant begint met bemesten. Jonge planten hebben tijd nodig om zich aan te passen aan de bodem. Te vroeg, maar zeker ook teveel bemesten kan de wortels juist beschadigen. Het vroege voorjaar is de perfecte tijd om de tuin voor de eerste keer te bemesten. Na een rustperiode in de winter begint in het voorjaar namelijk de groei. Herhaal deze bemesting vervolgens in de zomer nog een keer. Houdt er rekening mee dat er meststoffen op de markt zijn die een paar maanden tot een geheel groeiseizoen hun werk doen. Check altijd de gebruiksaanwijzing van je meststof.

Biologisch tuinieren

Hoe moet ik bemesten?

Omdat in maart of april veel planten nog relatief kaal zijn, is het nu nog erg gemakkelijk om de mestkorrels rondom de planten te strooien. Zo strooi je minder snel mestkorrels in de plant wat de kans op bladverbranding verkleint. Werk de korrels met een hark door de bovenste laag van de grond. Voor het gazon kan een handstrooiwagen worden gebruikt om de korrels keurig over het vlak te verdelen. Om de werking van de meststof direct op gang te brengen, kun je wat water geven mocht er op korte termijn geen regen worden verwacht. De groenexperts van deOosteindeOnline.nl raden aan om te bemesten met de producten van ECOstyle. Het assortiment meststoffen voor het gazon en de tuin wordt door dit kwaliteitsmerk geproduceerd uit 100% natuurlijke grondstoffen. Deze natuureigen ingrediënten worden door het bodemleven omgezet tot opneembare voeding voor de plant. Het natuurlijk evenwicht wordt hiermee niet verstoord maar juist versterkt. 

Mest voor tuinplanten

 

Meststoffen online bestellen 

Geef jouw groen wat het verdient! Bemesten is een klein klusje met een groots effect. Vind alles wat je nodig hebt voor jouw tuinplanten, kamerplanten of grasmat bij deOosteindeOnline.nl. Neem contact met ons op bij vragen of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinklus.

Onze tuincentra