Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Tuinaarde en potgrond

Waar zouden je planten zijn zonder hun tuinaarde of potgrond? Die grond is natuurlijk van levensbelang voor jouw groen, aangezien het de plek is waar ze hun wortels ontwikkelen en hun voedingsstoffen in opslaan. Je kunt de aarde na het bestellen laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze producten snel, goed verpakt en voor een eerlijke prijs.

Gratis bezorging vanaf € 44,95       Ruilen of retourneren binnen 14 dagen       Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 19 van 19 producten

Waarom moet ik potgrond of tuinaarde gebruiken?

Wanneer je een plant in de border of in een bloempot zet, is het niet meer dan logisch dat je 'm verwent met een beetje liefde en wat aarde of grond. Praktisch gezien helpt het je plant overeind te staan, maar uiteraard is er een veel belangrijkere reden voor tuinaarde. Wat planten nodig hebben om te kunnen groeien en bloeien, zijn mineralen en voedingsstoffen, zoals stikstof, kalium en fosfor. Tuinaarde of potgrond is een effectieve manier om die voedingsstoffen te leveren. Grond houdt vocht vast, waardoor de plant kan drinken wat hij nodig heeft. Het houdt ook de wortels warm en geeft de juiste hoeveelheid water af. De bodem levert ook zuurstof aan de wortels van de plant. Met behulp van de producten in deze categorie krijg je controle over het dieet van je tuinplant, zodat deze zonder problemen kan gedijen.

Biologisch tuinieren

Potgrond vs. tuinaarde: het verschil

In deze categorie vind je volop producten die je helpen je planten op de juiste wijze in de grond te zetten. Met tuinaarde verhoog je de border en verbeter je direct de conditie van de grond. Over het algemeen kan worden gezegd dar tuinaarde veel organische voedingssstoffen in de bodem aanbrengt, maar uiteindelijk vrij weinig poriën bevat. Tuinaarde is daarmee ook een stukje zwaarder dan potgrond. Potgrond is bedoeld om op zichzelf te staan en vermenging met bestaande grond is eigenlijk niet de bedoeling. Het is een op zichzelf staand product dat is ontworpen om potplanten te voorzien van alles wat ze nodig hebben om te groeien en bloeien. Tuinaarde is bedoeld om verspreid te worden en door de gehele tuin te gebruiken. Beide producten zijn echter gemaakt van hoogwaardige biologische materialen en beloven sterke, gezonde plantenwortels voort te brengen.

Mest voor gazon

Tuinaarde of potgrond online kopen | deOosteindeOnline.nl

Tuinaarde, potgrond en hydrokorrels online bestellen bij deOosteindeOnline.nl

Wist je dat er bijvoorbeeld ook potgrond speciaal voor de moestuin bestaat? Met de producten op deze pagina zullen je planten dus niks tekort komen. In deze categorie vind je naast de tuinaarde en potgrond van het duurzaam georiënteerde Pokon onder andere ook hydrokorrels, turf, boomschors of cacaodoppen. Deze schors en doppen zijn ideaal om je pad, bloemenbed of border in een nog aantrekkelijker jasje te steken. Daarnaast krijgt onkruid een stuk minder kans. Heb je vragen over ons gehele assortiment of over bemesten in het algemeen? We zijn zes dagen per week bereikbaar. Met een paar klikken haal je alles in huis om voor jouw tuin in topconditie te brengen en houden.

Mest voor tuinplanten

Onze tuincentra