Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Inheemse bloemen

Als je een kleurrijke en levendige tuin wilt, overweeg dan om inheemse bloemen te kweken. Inheemse bloemen zijn planten die van nature in jouw regio groeien en daarom zeer geschikt zijn voor (de omstandigheden in) jouw tuin. Bovendien zijn inheemse bloemen beter bestand tegen lokale weersomstandigheden en ongewenste insecten. Je bestelt de zaden voor jouw favoriete inheemse planten eenvoudig in onze webshop. Zo maak je je kweekavontuur tot een waar succes. We leveren onze producten uiteraard goedkoop, stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Vanaf €44,95 gratis verzonden
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 16 van 16 producten

Waarom inheemse bloemen kweken?

Inheemse bloemen hebben veel voordelen ten opzichte van niet-inheemse bloemen. Ten eerste zijn ze beter aangepast aan de lokale omstandigheden, waardoor ze minder onderhoud nodig hebben en minder vatbaar zijn voor ziekten en plagen. Daarnaast zijn inheemse bloemen beter voor de lokale biodiversiteit omdat ze dienen als voedselbron en habitat voor inheemse dieren en insecten.

Kies de juiste plek voor inheemse bloemen

Het is belangrijk om de juiste plek te kiezen voor jouw inheemse bloemen. Kies een plek waar ze voldoende zonlicht krijgen en de grond goed gedraineerd is. Daarnaast moet je ook rekening houden met de groeihoogte van de bloemen en hoeveel ruimte ze nodig hebben. Sommige inheemse bloemen kunnen erg groot worden en hebben daarom meer ruimte nodig dan andere. Er zijn veel verschillende soorten inheemse bloemen om uit te kiezen. Kies bloemen die goed passen bij de omstandigheden in jouw tuin en die de juiste kleuren hebben voor jouw smaak. Er zijn inheemse bloemen die geschikt zijn voor alle soorten tuinen, van vochtige tot droge en zonnige tot schaduwrijke plekken.

Moestuin meststoffen

Inheemse planten water geven en bemesten

Inheemse bloemen hebben over het algemeen minder water nodig dan niet-inheemse bloemen. Geef de bloemen water als de grond droog aanvoelt en zorg ervoor dat je niet te veel water geeft om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Daarnaast hebben inheemse bloemen meestal geen extra bemesting nodig omdat ze van nature al goed aangepast zijn aan de lokale bodemgesteldheid. Inheemse bloemen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig onkruid om te voorkomen dat het de groei van de bloemen belemmert. Snoei de bloemen indien nodig om hun groei te bevorderen en ze er mooier uit te laten zien. Daarnaast kun je ook dode bloemen verwijderen om de plant te stimuleren om meer bloemen te produceren.

Tips voor het kweken van inheemse bloemen

 • Plant bloemen in groepjes voor een spectaculair effect waar de buren jaloers op gaan zijn
 • Kies bloemen die op verschillende tijden bloeien om een langere bloeiperiode te creëren
 • Gebruik natuurlijke bestrijdingsmiddelen om ziekten en plagen te bestrijden

Biologische zaden

Inheemse zaden voor de moestuin kopen? deOosteindeOnline.nl helpt je!

Populaire soorten inheemse bloemen

Er zijn veel verschillende soorten inheemse bloemen om uit te kiezen. Hier zijn enkele van de meest populaire:

 • Wilde margriet
 • Bosanemoon
 • Wilde hyacint
 • Sering
 • Klokjesbloem
 • Gewone vogelmelk
 • Sleutelbloem
 • Koninginnekruid

Inheemse bloemen en biodiversiteit

Inheemse bloemen zijn van groot belang voor de biodiversiteit. Ze trekken bestuivers aan zoals bijen, vlinders en hommels, die op hun beurt weer zorgen voor de bestuiving van andere bloemen en gewassen. Inheemse bloemen dienen ook als voedselbron en habitat voor inheemse dieren en insecten.

Kruiden

Inheemse planten zijn geweldig goed voor het milieu!

Inheemse bloemzaden kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Inheemse bloemen zijn een geweldige toevoeging aan jouw tuin. Ze zijn beter bestand tegen lokale omstandigheden en zorgen voor een goede biodiversiteit. Door de juiste soorten bloemen te kiezen en de bodem goed te onderhouden, kun je genieten van een kleurrijke en levendige tuin met inheemse bloemen. Heb je vragen over zaden? Neem dan contact met ons! We helpen je graag bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Zaai- & kweekartikelen

Onze tuincentra