Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Kruiden

Kruiden zijn een geweldige aanvulling op elk gerecht. Ze voegen smaak en aroma toe en hebben ook verschillende gezondheidsvoordelen. Het is niet verrassend dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun eigen kruiden te kweken. Het is niet alleen gezond, maar ook leuk en bevredigend om je eigen kruiden te verbouwen, bijvoorbeeld in een moestuinbak in de tuin of in een kweekbak op poten op het balkon. Je bestelt jouw favoriete kruidenzaden eenvoudig in onze webshop. Zo maak je je kweekavontuur tot een waar succes. We leveren onze producten uiteraard goedkoop, stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Vanaf €44,95 gratis verzonden
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 41 producten

Waarom kruiden kweken?

Voordat we ingaan op de details van het kweken van kruiden, laten we even stilstaan bij de voordelen. Ten eerste zijn kruiden heerlijk in gerechten. Verse kruiden kunnen een gerecht naar een hoger niveau tillen en je kunt experimenteren met verschillende smaken en combinaties. Bovendien hebben veel kruiden ook gezondheidsvoordelen. Zo kan basilicum helpen bij het bestrijden van bacteriële infecties en heeft tijm ontstekingsremmende eigenschappen. Bovendien bespaar je geld, want verse kruiden zijn vaak duur in de supermarkt.

Ook leuk: sowieso is het hebben van een kweekhobby een goed idee. Het is gezond, ontspannend en motiverend. Welke kruiden vind jij het lekkerst? 

Moestuin meststoffen

Kruidentuin starten

Voordat je begint met het kweken van kruiden, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Ten eerste moet je nadenken over de ruimte die je hebt. Kruiden hebben voldoende zonlicht nodig en sommige soorten hebben meer ruimte nodig dan andere. Bedenk ook of je de kruiden binnen of buiten wilt kweken.

Stap 1: De juiste kruiden

Nu je hebt nagedacht over de ruimte en de locatie, is het tijd om te beslissen welke kruiden je wilt kweken. Kies kruiden die passen bij jouw smaak en die je vaak gebruikt in gerechten. Enkele voorbeelden van kruiden die gemakkelijk te kweken zijn, zijn:

  • Basilicum
  • Peterselie
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Oregano
  • Bieslook
  • Munt

Tip! Kruiden hebben goed doorlatende grond nodig, dus vermijd grond die te nat is. Je kunt ook overwegen om potgrond te gebruiken die speciaal is samengesteld voor het kweken van kruiden.

Biologische zaden

Kruidenzaden voor de moestuin kopen? deOosteindeOnline.nl helpt je!

Kruidenzaden kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Als de planten groot genoeg zijn, kun je beginnen met het oogsten van de kruiden. Pluk de bladeren van de plant en gebruik ze in je gerechten. Zorg dat je niet te veel plukt, want de planten hebben tijd nodig om te groeien. Als je te veel plukt, kan dit de groei van de plant belemmeren. Tip! Maak gebruik van companion planting: Sommige planten kunnen elkaar helpen groeien. Plant bijvoorbeeld basilicum naast tomatenplanten voor een betere smaak. Heb je vragen over zaden? Neem dan contact met ons! We helpen je graag bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Zaai- & kweekartikelen

Onze tuincentra