Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Ubbink Filtramax vijverfilters

De filtramax filter bestaat uit meerdere kamers. De kamers zorgen voor een biologisch-mechanische reiniging. De filtramax word aangeraden voor grote vijvers vanaf 4000 liter.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Ubbink FiltraMax

De Filtramax heeft een gesloten systeem, met modules voor een biologisch-mechanische reiniging. De Filtramax is geschikt van een vijver van 4500 tot 12500 liter. Een groot voordeel van de Filtramax is dat het een parallel systeem is, dit betekend dat je meerdere Filtramaxen op één vijver kan aansluiten. Heb je een grote vijver van bijvoorbeeld 30000 liter dan kan je 3 maal de Filtramax neer zetten voor een perfecte filtering. Elke module kan afzonderlijk een bepaalde hoeveelheid water filteren en het gereinigde water inlaten in de vijver. Een grote hoeveelheid water wordt bij het parallelle systeem verdeeld over twee, drie of meer filters, waardoor het water in korte tijd efficiënt wordt gereinigd. 

Filtramax techniek

Het filtersysteem met 2 kamers zorgt voor een grondige filtering en voor de vorming van nitrificerende bacteriën in een optimale leefomgeving! Na de mechanische filtering door verschillende filtermatten, wordt het water via een schacht gelijkmatig naar kamer 2 geleid voor de biologische filtering. Hier zorgt een mediamix van filtersubstraat voor de bacteriestam die het vijverwater helder moet houden. Zowel de Filtramax 9000 als de Filtramax 12500 worden geleverd met UVC-apparaat.

De Ubbink techniek maakt het verschil!

Wat het systeem van de Filtramax zo uniek maakt, is het samenspel van de vele bijzondere factoren. Een naar wens uitbreidbaar modulair systeem met ingebouwde UVC-apparaat en per kamer afzonderlijk bedienbare slibafvoerkraan. De Filtramax is groot genoeg voor een probleemloos werkend, biologisch systeem. 

Onze tuincentra