Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Aardappels, Fruit & Ui

Een eigen moestuin hebben is een fantastische manier om gezond voedsel te verbouwen en te oogsten. Moestuinieren is immers leuk, ontspannend en gezond. Het kweken van aardappels, fruit en uien is een uitstekende manier om te beginnen met een moestuin. Je raakt zo lekker gemotiveerd! Je bestelt jouw favoriete moestuinbenodigdheden eenvoudig in onze webshop. Zo maak je je kweekavontuur tot een waar succes. We leveren onze producten uiteraard goedkoop, stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Vanaf €44,95 gratis verzonden
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 37 producten

Aardappelen in de moestuin

De voordelen van het kweken van jouw eigen groenten, fruit en kruiden zijn eindeloos. Het is goedkoop, gezond en je hebt controle over wat er met jouw planten wordt gedaan. Door jouw eigen aardappels, fruit en uien te kweken, kun je ook genieten van de smaak van verse, biologische producten. Aardappelen zijn een geweldige toevoeging aan elke maaltijd en ze zijn super gemakkelijk te kweken. Begin met het planten van je aardappelen in de lente, zodra de grond warm genoeg is. Graaf een diep gat en plaats je aardappelen erin met de ogen naar boven gericht. Bedek ze vervolgens met aarde en geef ze regelmatig water. Wanneer de bladeren beginnen te verwelken, is het tijd om te oogsten. Grabbel door de grond en haal de aardappelen eruit. Mmm, vers gebakken frietjes, let's go!

Aardappels

De juiste moestuin locatie

Om succesvol aardappels, fruit en uien te kweken, moet je beginnen met het kiezen van de juiste locatie. De meeste groenten, fruit en kruiden hebben minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Kies dus een plek in jouw tuin die goed door zonnestralen wordt verlicht. Zorg ook voor een goed afwateringssysteem, want aardappels, fruit en uien houden niet van natte grond. Ze groeien het beste in losse, vruchtbare grond. Graaf de grond om tot een diepte van 30 centimeter en verwijder alle stenen en andere obstakels. Voeg organische stof toe om de vruchtbaarheid van de grond te verhogen. Je kunt compost, mest of bladeren toevoegen om de grond te verbeteren.

Aardbeien kweken

We bieden in onze webshop verschillende soorten aardbeienplanten van Jub Holland aan, zoals de Elsanta en Korona. Deze planten zijn geselecteerd op hun smaak, productiviteit en ziekteresistentie. De planten leveren bijzonder grote en sappige aardbeien op! Om je aardbeienplanten gezond en productief te houden, is het belangrijk om ze regelmatig te bemesten. Omdat aardbeienplanten vaste planten zijn kan je deze in de grond laten zitten. In de winter kan je de grond afdekken met stro om de plant de winter door te helpen.

Zaden

Aarbeien kweken? deOosteindeOnline.nl helpt je!

Uien planten

Ui is een veelzijdige groente die in veel gerechten kan worden gebruikt. Uien komen in verschillende kleuren, zoals geel, rood en wit. Elke kleur heeft zijn eigen unieke smaak en textuur, dus het kan leuk zijn om verschillende soorten uit te proberen. Het kweken ervan is eenvoudig en vereist niet veel onderhoud. Uien planten doe je in het vroege voorjaar, net voordat de vorst voorbij is. Zorg ervoor dat je de uienplanten op een zonnige plek plaatst en geef ze regelmatig water. Wanneer de bladeren beginnen te verwelken, is het tijd om te oogsten. Trek ze uit de grond en laat ze een paar dagen drogen voordat je ze opslaat. Dan ben je klaar om je zelfgemaakte uiensoep te maken!

Tip! Als je meer uien hebt dan je kunt gebruiken, kun je ze bewaren voor later gebruik. Hang ze op een koele en droge plaats, zoals een schuur of kelder. Zo blijven ze maandenlang goed.

Moestuinmest

Makkelijke moestuin starten? deOosteindeOnline.nl helpt je!

Moestuinbenodigdheden bij deOosteindeOnline.nl!

Het kweken van aardappels, fruit en uien is een geweldige manier om gezond voedsel te verbouwen en te oogsten in jouw eigen moestuin. Het vereist wat werk en toewijding, maar dan heb je ook wat! Maak dus van je tuin een heerlijke stek! Meer weten over onze aardappelen, uien en fruit? Misschien wil je wel wat meer info over andere artikelen die je helpen jouw kweekdroom tot een succes te maken, zoals moestuin meststof, een moestuinbak en groentezaden. Neem dan contact met ons! We helpen je graag bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Zaai- & kweekartikelen

Onze tuincentra