Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Bestrijding in het gazon

Een weelderig, groen gazon is de droom van elke tuinliefhebber. Helaas kunnen verschillende narigheden zoals emelten, engerlingen, mos en onkruid het gazon aantasten en er onverzorgd uit laten zien. Gelukkig zijn er milieuvriendelijke producten en methoden beschikbaar om deze problemen aan te pakken, zonder schade toe te brengen aan het milieu. Bestel vandaag nog jouw benodigde bestrijders. We leveren onze producten uiteraard goedkoop, stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Vanaf €44,95 gratis verzonden
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 26 producten

Emelten en engerlingen bestrijden

Emelten en engerlingen zijn de larven van bepaalde keversoorten en kunnen grote schade aanrichten aan het gazon. Ze voeden zich met de wortels van het gras, wat kan leiden tot gele plekken en afstervend gras. Gelukkig zijn er verschillende milieuvriendelijke opties om emelten en engerlingen te bestrijden. Een effectieve methode is het gebruik van nematoden, kleine parasitaire wormen die de larven van de kevers infecteren en doden. Nematoden zijn onschadelijk voor mensen, dieren en planten, en zijn een veilige manier om emelten en engerlingen te bestrijden zonder het milieu te schaden.

Ongedierte

Mos verwijderen

Mos is een veelvoorkomend probleem in gazons, vooral in vochtige en schaduwrijke gebieden. Mos kan het gras verstikken en lelijke plekken vormen. Gelukkig zijn er milieuvriendelijke methoden om mos te bestrijden. Een optie is het gebruik van kalk, dat de zuurgraad van de bodem verhoogt en ongunstige omstandigheden creëert voor mosgroei. Daarnaast kan beluchten helpen om mos te verminderen door de bodem los te maken en luchtcirculatie te bevorderen. Het handmatig verwijderen van mos en het zorgen voor voldoende zonlicht op het gazon kan ook effectief zijn. Misschien is het toch slim die ene boom nét wat korter te snoeien...

Onkruid bestrijden

Onkruid is een andere veelvoorkomende plaag in gazons. Het kan zich snel verspreiden en lelijke plekken vormen tussen het gras. Gelukkig zijn er milieuvriendelijke manieren om onkruid te bestrijden. Handmatig wieden van onkruid is een effectieve methode, vooral als het onkruid nog jong is. Het gebruik van een onkruidsteker kan helpen om onkruid met diepe wortels te verwijderen. Daarnaast zijn er milieuvriendelijke middelen die selectief onkruid kunnen bestrijden zonder het gras of de bodem te beschadigen. We verkopen onder andere middelen van Pokon en BSI.

Groene aanslag en onkruid bestrijden

Onkruid bestrijden? deOosteindeOnline.nl helpt je!

Bestrijdingsmiddelen kopen bij deOosteindeOnline.nl!

Mollen kunnen gazons ernstig beschadigen door gangen en molshopen te graven. Hoewel het doden van mollen niet altijd milieuvriendelijk is, zijn er methoden om mollen te verjagen zonder hen kwaad te doen. Een optie is het gebruik van mollenverjagers op basis van ultrasone geluiden of trillingen, die mollen afschrikken en hen uit het gazon verdrijven. Daarnaast kan het aanbrengen van mollenwerende planten, zoals de keizerskroon of de kruisbladige wolfsmelk je helpen. Meer weten over al onze bestrijders? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Bestrijdingsmiddelen voor het gazon

Onze tuincentra