Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Crocussen

De Crocus (krokus) is voor velen hét symbool van de lente. Maak van jouw tuin een krokusparadijs door dit najaar de bollen van deOosteindeOnline.nl te planten. Wie wil er immers niet een tuin vol vrolijke krokus kleuren? Wij versturen de bollen snel en zorgvuldig verpakt, zodat je ze zo snel mogelijk in handen heeft. 

  Gratis bezorging vanaf € 44,95        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste bloembollen, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 28 producten

Krokus soorten planten

Om de tuin in het voorjaar op te fleuren, plant je dit najaar krokusbollen. Heb je je ooit afgevraagd hoe je krokussen in je tuin kunt laten schitteren? Krokusbollen zijn eenvoudig te planten en ze zijn er in verschillende kleuren, maten en variëteiten. Je kunt krokussen bijna overal in de tuin planten, maar de meeste soorten staan het liefst in de volle zon of lichte schaduw. Krokussen kunnen in twee groepen worden verdeeld:

  • Kleinbloemige/botanische krokussen
  • Grootbloemige krokussen

Als je een sprookjesachtige lentetuin wilt creëren, mix en match dan beiden in de border of bloempot.

Biologische bloembollen

Hoe krokus planten?

Tussen september en december worden krokussen in de grond of in bloempotten geplant. De krokusbollen worden ongeveer 5 tot 8 centimeter diep geplant en op een afstand van 2,5 tot 10 centimeter van elkaar, afhankelijk van de soort. Van februari tot april kun je genieten van hun prachtige koppies. Het zijn dus echte vroege vogels. Door de verschillende kleuren in de krokus kan je volop genieten van een mooi schouwspel. De krokus verschijnt elk voorjaar opnieuw, waardoor hij uitstekend geschikt is voor verwildering. Je kan krokusbollen planten tussen bodembedekkers, onder heesters of in het gazon. Omdat de krokus zichzelf voortplant, zal je steeds meer kleurrijke bloemen zien.

Allium

Krokus soorten kopen | deOosteindeOnline.nl

Krokus bloembollen kopen bij deOosteindeOnline.nl

Krokussen bloeien al heel vroeg in het voorjaar. In koude gebieden kunnen de heldere kleuren nog te zien zijn terwijl er nog sneeuw op de grond ligt. Deze zorgeloze planten verspreiden zich en vermenigvuldigen zich elk jaar, waardoor ze meer bloemen produceren. De primaire kleuren van de Crocusbloem zijn paars, geel, crème en wit. Elke bloem bevat rijke stuifmeel dat wintermoeie bijen aantrekt. Raadpleeg voor meer informatie de plantinstructies op de verpakking van jouw bol. Wij zijn zes dagen per week bereikbaar voor vragen over het assortiment en voor bestellingen.

Contact & klantenservice

Onze tuincentra