Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Dieren

Op deze beestachtig leuke pagina ben je aan het juiste adres voor alles wat je nodig hebt om je tuin om te toveren tot een paradijs voor dieren! Van vogelhuizen en voedertafels tot vlinder- en bijenkasten, wij hebben het allemaal. Onze producten helpen je niet alleen om meer leven in je tuin te brengen, maar ook om bij te dragen aan een gezonde, biodiverse omgeving. Lees verder voor tips en inspiratie om tuindieren naar je buitenstek te lokken. Vervolgens kan je je digitale winkelwagen vullen met de mooiste producten. Wij doen de rest!

Gratis bezorging vanaf € 44,95       Ruilen of retourneren binnen 14 dagen       Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 196 producten

Waarom tuindieren belangrijk zijn

Tuindieren zijn een essentieel onderdeel van een gezond ecosysteem. Ze helpen bij de bestuiving van bloemen, de verspreiding van zaden en het onder controle houden van plagen. Bovendien brengen ze leven en beweging in je tuin, wat zorgt voor een vrolijke en levendige sfeer. Door je tuin aantrekkelijk te maken voor dieren, draag je bij aan de biodiversiteit en creëer je een natuurlijke omgeving waar zowel jij als de dieren van kunnen genieten.

Tuinvogels

Vogelhuis kopen? Je doet het op deOosteindeOnline.nl!

Vogels in de tuin

Het juiste vogelhuis kiezen:

Vogels zijn een van de meest populaire tuindieren, en het lokken van vogels naar je tuin begint met het kiezen van het juiste vogelhuis. Bij deOosteindeOnline.nl vind je een breed assortiment aan vogelhuizen die passen bij verschillende soorten vogels. Kies een vogelhuis met een invliegopening die geschikt is voor de vogels die je wilt aantrekken. Bijvoorbeeld, een opening van 28 mm is perfect voor mezen, terwijl een opening van 32 mm ideaal is voor spreeuwen.

Plaatsing van vogelhuizen:

Plaats je vogelhuis op een rustige, beschutte plek, bij voorkeur op een hoogte van 1,5 tot 2 meter boven de grond. Zorg ervoor dat het vogelhuis niet direct in de zon hangt en beschermd is tegen de wind. Richt de opening van het vogelhuis weg van de heersende windrichting om te voorkomen dat regen naar binnen waait. Het is ook belangrijk om het vogelhuis buiten het bereik van roofdieren zoals katten te houden.

Voedertafels en vogelvoer:

Voedertafels zijn een geweldige manier om vogels naar je tuin te lokken, vooral in de winter wanneer voedsel schaars is. Zorg voor een gevarieerd aanbod van vogelvoer, zoals zaden, vetbollen, pinda’s en fruit. Plaats de voedertafel op een plek waar vogels zich veilig voelen en gemakkelijk kunnen aanvliegen. Houd de voedertafel schoon en ververs het voer regelmatig om ziekteverspreiding te voorkomen.

Vogelhuisjes

 

Tips voor het lokken van tuindieren

Hoe je de leukste tuindieren naar jouw tuin kan lokken? Easy!

  • Creëer een gevarieerde tuin: Een gevarieerde tuin met verschillende soorten planten, bomen en struiken trekt een breed scala aan dieren aan. Zorg voor een mix van bloeiende planten, bodembedekkers en struiken om verschillende dieren te lokken en hen een veilige habitat te bieden.
  • Bied water aan: Water is essentieel voor alle dieren. Zorg voor een waterbron in je tuin, zoals een vijver, vogelbad of een kleine drinkplaats. Dit trekt niet alleen vogels, maar ook andere dieren zoals kikkers, padden en insecten.
  • Vermijd pesticiden: Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen schadelijk zijn voor tuindieren. Gebruik natuurlijke alternatieven en biologische bestrijdingsmiddelen om je tuin gezond te houden zonder de dieren te schaden.
  • Maak schuilplaatsen: Zorg voor voldoende schuilplaatsen in je tuin door takken, bladeren en stenen te laten liggen. Dit biedt beschutting aan verschillende dieren, zoals egels, kikkers en insecten.

Zo wordt jouw tuin een paradijs voor nuttige insecten, vogels, egels, kikkers en meer...

Insectenhotels

Verwelkom tuindieren met deOosteindeOnline.nl

Bij deOosteindeOnline.nl hebben we alles wat je nodig hebt om je tuin aantrekkelijk te maken voor tuindieren. Van vogelhuizen en voedertafels tot vlinder- en bijenkasten, nestkasten, kikkerhuizen en insectenhotels, wij hebben het allemaal. Ontdek ons uitgebreide assortiment aan producten die je helpen om je tuin tot leven te brengen. Bestel vandaag nog en geniet van een tuin vol vrolijk gefladder, gezoem en gekwaak!

Tip! Ook voor tuinplanten, bloempotten, meststoffen en moestuinartikelen ben je bij ons aan het juiste adres. Zo maak je van je buitenplek een levendige en groene oase. Dat wil jij toch ook?

Vlinderkasten

Egels in de tuin | deOosteindeOnline.nl

Onze tuincentra