Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Meststoffen voor het gazon van ECOStyle

Met de meststoffen voor het gazon van ECOstyle weet je zeker dat je het beste uit jouw grasmat haalt. Bekijk de producten, lees meer over dit duurzaam georiënteerde merk en ontdek het stappenplan voor jouw gazon. Je bestelt de producten van ECOstyle eenvoudig in de webshop en kunt ze daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze producten goed verpakt, snel en goedkoop.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 31 producten

Online meststoffen voor het gazon van ECOstyle bestellen | deOosteindeOnline.nl

Gazonmest AZ, graszaad en kalk van ECOstyle

Om de kwaliteit van jouw grasmat zo hoog mogelijk te houden, is het belangrijk dat je jouw gazon goed onderhoudt. ECOstyle staat bekend om de uiteenlopende producten die allen bijdragen aan hetzelfde doel: jou zo lang mogelijk van het mooiste gazon te laten genieten. Het bekendste mestproduct van dit merk is waarschijnlijk Gazon-AZ. Deze 100% natuurlijke gazonmeststof is verrijkt met een unieke mix van bacteriën, schimmels en protozoa. Dit zorgt voor een gezond bodemleven en maakt het gazon groen, gezond, sterk en weerbaar. Ook het graszaad en de kalk dragen bij aan een grasveld dat wel tegen een stootje kan. Er zijn zelfs alles-in-1-producten om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Klik rustig rond en bestel wat jij nodig hebt.

Mest voor het gazon

Biologisch verantwoord tuinieren met ECOstyle

Het merk heeft niet voor niks 'eco' in zijn naam. Duurzaamheid staat hoog op de agenda! Niemand kan de natuurlijke balans van de planeet zo goed herstellen en ondersteunen als de natuur zelf, vinden ze bij ECOstyle. Dit Nederlandse bedrijf produceert al ruim 50 jaar allerlei milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare producten die de natuur geen kwaad doen. Een groot deel van het assortiment bestaat uit producten met werkzame stoffen uit de natuur. ECOstyle hanteert immers een strikt beleid met betrekking tot producten en grondstoffen. Weg met die chemische stoffen, kies voor ECOstyle.

Biologisch tuinieren

Het ECOstyle 7-Stappenplan voor het gazon

Met het ECOstyle 7-Stappenplan ben je verzekerd van een gezond en groen gazon, waarbij mos en onkruid geen kans krijgen. Met dit plan draag je ook een duurzaam steentje bij aan een gezonder milieu. Het principe is heel eenvoudig͖: door het 7-stappenplan te volgen werk je aan de optimale conditie van de bodem en ontstaan de ideale omstandigheden voor een mooi gazon. Een gazon in topvorm, sterk en gezond!

Stap 1 = Verticuteren
maart t/m juni

Als er sprake is van mos of een viltachtige laag, dan kun je deze verwijderen met een verticuteerhark of een verticuteermachine. Verticuteren kan eventueel plaatsvinden na de eerste maaibeurt.

Stap 2 = Doorzaaien
maart t/m juni

Om het gazon te herstellen na het verticuteren, kun je de kale plekken doorzaaien met ECOstyle Graszaad-Extra. Dit speciale ECOstylemengsel is geschikt voor alle soorten gazons.

Stap 3 = Bekalken
maart t/m juni

Voor een gezonde ontwikkeling van jouw gazon is een juiste zuurgraad (=pH-waarde) van de bodem een belangrijke voorwaarde. Door verzuring van de bodem kan de groei van het gras worden belemmerd. Door regelmatig te strooien met AZ-Kalk houd je de zuurgraad op peil en creëer je de ideale omstandigheden voor een mooie grasmat.

Stap 4 = Bemesten
maart t/m juni

Om het gras goed te laten groeien is bemesten een vereiste. ECOstyle biedt alleen 100% organische meststoffen aan, dat wil zeggen meststoffen die bestaan uit natuurlijke grondstoffen. In tegenstelling tot andere, niet 100% natuurlijke meststoffen, bestaat er geen enkel risico op verbranding. Met Gazon-AZ stimuleer je het bodemleven en de structuur van de grond.

Gereedschap voor gazononderhoud

Stap 5 = Maaien
maart t/m juni

Bij deze stap is regelmatig grasmaaien voorlopig het enige wat je hoeft te doen. Het is van belang om de grasmaaier op de juiste hoogte in te stellen. Voor een siergazon is de normale maaihoogte 3 cm, terwijl voor een speelgazon 4 cm wordt geadviseerd. Als de temperaturen hoger oplopen dan 25˚C is het verstandig om de maaihoogte op 6 cm in te stellen, zodat het gras minder snel verbrandt door de warme zon. Bij tropische temperaturen (boven de 30˚C) kun je beter het gras met rust laten.

Stap 6 = Bemesten
juli t/m september

Gedurende de zomerperiode is het de hoogste tijd voor de 2de bemesting. Hiermee krijgt jouw grasmat voldoende voeding voor de komende vier maanden en gaat het voldoende sterk de winter in. Met de 2e bemesting voorkom je dat de kwaliteit van de grasmat terugloopt en dat mos weer kans krijgt zich te vestigen.

Stap 7 = Afstrooien
oktober t/m november

In het najaar maak je het gazon (en de rest van uw tuin) winterklaar. Dit betekent voor jouw gazon na de laatste maaibeurt eventueel het blad verwijderen en daarna afstrooien met Cocopeat Gazon. Deze laatste stap kun je uitvoeren in de maanden oktober en november, eventueel nog in december (zolang het niet vriest); daarna wordt het te koud. 

Mest voor tuinplanten

Online meststoffen voor het gazon van ECOstyle bestellen | deOosteindeOnline.nl

Onze tuincentra