Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Mest voor tuinplanten

Door mest aan je tuinplanten toe te voegen, geef je ze alle voedingsstoffen die ze nodig hebben. Je bestelt onze meststoffen van onder andere DCM, ECOstyle en Pokon eenvoudig in de webshop. Je kunt de producten daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze producten goed verpakt, snel en goedkoop.

Gratis bezorging vanaf € 44,95       Ruilen of retourneren binnen 14 dagen       Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 118 producten

Waarom hebben planten mest nodig?

In deze categorie vind je allerlei meststoffen die je beplanting helpt om in topconditie te blijven. Naast zonlicht en water hebben alle planten bepaalde voedingsstoffen nodig om te gedijen, en als je hun voorraad niet af en toe aanvult, kunnen ze gezondheidsproblemen krijgen. Er valt nogal wat te kiezen op het gebied van voedings- en meststoffen, dus het is goed om je van tevoren even te oriënteren. Veel mensen zullen denken dat het de investering niet waard is; als je rekening moet houden met al die verschillende soorten meststoffen, de kwaliteit van je grond en wat je individuele planten precies nodig hebben, voelt het soms makkelijker om het hele proces over te slaan. Maar als je je planten helemaal niet bemest, zullen ze waarschijnlijk niet zo goed groeien of bloeien als als ze zouden kunnen.

Mest voor kamerplanten

Hoe mest toepassen in de tuin?

Als jouw groen niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zal je eindigen met zeer trieste planten met zwakke stengels, kleinere bladeren, minder bloemen en een doffe kleur. Het goede nieuws is dat je de meeste tekorten aan voedingsstoffen kunt corrigeren door wat mest toe te voegen. Het lijkt misschien alsof je planten gewoon alle voedingsstoffen die ze nodig hebben uit je tuinaarde kunnen halen, maar dat is niet altijd het geval. Zelfs als je een rijke grond hebt, kunnen je planten na verloop van tijd alle beschikbare voedingsstoffen opgebruiken. De beste manier om je planten te voeden, hangt af van of ze in de volle grond of in bloempotten groeien. Het beste startpunt is om je grond te testen, zodat je weet waar je mee werkt. Gebruik vervolgens een vloeibaar of korrelig product met een uitgebalanceerde hoeveelheid van de drie grote voedingsstoffen: stikstof, fosfor, kalium (vaak afgekort tot N-P-K).

Mest voor gazon

Mest voor tuinplanten online kopen | deOosteindeOnline.nl

Mest online bestellen bij deOosteindeOnline.nl

Over het algemeen is de beste tijd om sierplanten te bemesten rond de tijd dat ze actief beginnen te groeien. De slechtste tijd om planten te bemesten is aan het einde van hun groeispurt. Bomen beginnen bijvoorbeeld in het vroege voorjaar te ontwaken en te groeien, en worden meestal eenmaal in februari of maart bemest. Met een paar klikken haal je alles in huis om voor jouw tuin weer in topconditie te brengen. Heb je vragen over ons assortiment? We zijn zes dagen per week bereikbaar

ECOstyle: alles voor het gazon

Onze tuincentra