Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Kalk

Kalk is er voor meerdere doeleinden. Zo kun je het gebruiken voor in het gazon, maar ook jouw sierplanten hebben er profijt van. Met kalk verbeter je de kwaliteit van de bodem, wat weer gezonder en sterker groen als gevolg heeft. Je bestelt onze kalk van onder andere DCM en Pokon eenvoudig in de webshop en kunt de producten daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze producten goed verpakt, snel en goedkoop.

Gratis bezorging vanaf € 44,95       Ruilen of retourneren binnen 14 dagen       Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 14 van 14 producten

Waarom hebben planten kalk nodig?

Door wind, regen en andere weersinvloeden heeft de bodem het maar zwaar te verduren. Zo kan het gebeuren dat de grond verzuurt. Zo'n hoge zuurtegraad (pH) moet worden teruggebracht om het bodemleven te stimuleren. De pH-waarde van de bodem heeft een directe invloed op de beschikbaarheid van voedingsstoffen en dit heeft natuurlijk weer invloed op de kwaliteit van je beplanting. Om erachter te komen hoeveel kalk nodig is, moet je de pH van je grond controleren. Grond met een pH van 7 is neutraal, een zure grond heeft een lagere waarde en een alkalische grond heeft een hogere. De meeste planten groeien het beste in grond met een bepaald pH-bereik, dus het is handig om de pH van je grond te kennen. Testkits zijn gebruiksvriendelijk en verkrijgbaar in onze webshop.

Mest voor tuinplanten

Wanneer moet ik kalk gebruiken?

In een ideale wereld zou alle grond perfect zijn voor het laten shinen van elke soort plant. Maar tuinaarde moet vaak worden aangepast, afhankelijk van wat je wilt laten groeien of verbouwen. Met behulp van tuinkalk kan je je bodem zo prepareren dat al je planten een boost krijgen. Kalk verandert de chemie van de bodem op een manier die bepaalde planten kan helpen beter te groeien, maar andere planten kan schaden. Lees je dus altijd goed in over het kalkproduct dat je gebruikt. Wanneer je met kalk aan de slag moet gaan? Het kost tijd om de pH van de grond te veranderen, dus het aanbrengen van kalk in de herfst profiteert van de wintermaanden voorafgaand aan het volgende groeiseizoen. Bovendien helpt de vries-dooicyclus om kalk in de grond te mengen.

Mest voor gazon

Kalk voor tuinplanten online kopen | deOosteindeOnline.nl

Kalk online bestellen bij deOosteindeOnline.nl

Heb je een grondtest gedaan om de pH-waarde te onderzoeken? De test kan je precies vertellen hoeveel kalk je aan de grond moet toevoegen. Met een paar klikken haal je alles in huis om voor jouw tuin weer in topconditie te brengen. Heb je vragen over ons assortiment? We zijn zes dagen per week bereikbaar

Pokon: alles voor het gazon

Onze tuincentra