Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Meststoffen voor het gazon van Pokon

Geef je tuin de beste verzorging met de meststoffen voor het gazon van Pokon. Dit kwaliteitsmerk heeft immers alles wat je nodig hebt om jouw grasmat naar een groener en gezonder level te tillen. Je bestelt de producten van Pokon eenvoudig in de webshop en kunt ze daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze producten goed verpakt, snel en goedkoop.

Gratis bezorging vanaf € 44,95 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 37 producten

Gazonmest, graszaad en kalk van Pokon kopen

Ben je de trotse eigenaar van een mooi gazon? Dan wil er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een gazon met kale plekken, gele sprieten of een laag mos is dan ook nachtmerrie. Gelukkig heeft Pokon alles wat je moet hebben om jouw grasveld mooi en sterk te maken en houden. Het is immers belangrijk om geregeld onderhoud aan je grasmat te plegen. Wees gerust, erg intensief is dit werkje niet. Het komt in de basis neer op drie keer per jaar bemesten, kalk toevoegen en - wanneer je een aantal kale plekken opvallen - wat graszaad strooien. 

Mest voor het gazon

Online meststoffen voor het gazon van Pokon | deOosteindeOnline.nl

Tip van Pokon!

Vergeet ook niet dat je gazon regelmatig een slokje water lust. Zeker in de warmste maanden van het jaar mag je je grasmat regelmatig besproeien. Zo voorkom je dat je gras dor en geel wordt.

Bemesten met Pokon door het jaar heen

Het bemesten van het gazon is zoals je weet nodig om deze goed weerbaar te maken tegen mos, onkruid, kou en vijandige bodeminsecten. Daarnaast zorgt regelmatig maaien voor een vitale mat. Door het bemesten van het gazon zal het de diepgroene kleur behouden en blijft het gras ook mooi vol.

Bemesten met Pokon in het voorjaar

De winter is voorbij en je wilt het gazon een fris en fruitige start geven. Gebruik bijvoorbeeld Pokon Gazonmest Plus Kalk om twee vliegen in één klap te slaan. Zo wordt het gras mooi groen en zal er minder mos de kop op steken.

Bemesten met Pokon in de zomer

In de zomer is het essentieel regelmatig te maaien. Om de groene kleur en vitaliteit van het gazon te behouden, strooi je tussen april en augustus tweemaal met Pokon Supergroen Gazonmest. Naast voldoende stikstof, dat de groei bevordert, bevat deze gazonmest magnesium en ijzer. 

Bemesten met Pokon in het najaar

Door je gazon ook in de herfst voeding te geven, is je gras beter bestand tegen sneeuw en kou. We hebben speciale najaarsmest om je hierbij te helpen. Om het je makkelijk te maken, is ook deze mest al voorzien van kalk.

Gereedschap voor gazononderhoud

Duurzaam tuinieren met Pokon

Het zal niet als een verrassing komen dat ze bij Pokon houden van groen - uiteraard in de breedste zin van het woord. Het merk doet er dan ook alles aan om jou aan het tuinieren te krijgen. Dat stimuleren wij natuurlijk enorm! Ook heeft Pokon de volgende speerpunten hoog op de agenda:

  • Duurzame grondstoffen innovatie
  • Duurzame verpakkingsinnovatie
  • Duurzame product innovatie

Het assortiment meststoffen voor het gazon en de tuin in zijn geheel is momenteel vrijwel volledig gebaseerd op organische meststoffen, onder andere grondstoffen uit de Nederlandse landbouw. Ze streven naar een zo hoog mogelijk aandeel hernieuwbare en bij voorkeur lokaal beschikbare grondstoffen. Heb je vragen over de producten van Pokon of over meststoffen in het algemeen? We zijn zes dagen per week voor je aanwezig.

Biologisch tuinieren

Onze tuincentra