Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Bessen

Wie is er niet gek op bessen? Je kunt ze vanaf nu zelf kweken in je eigen tuin! We hebben in onze webshop een geweldig aanbod bessen. Kies je voor rode bessen, zwarte bessen of toch misschien witte aalbes? Wie weet is de blauwe bessen struik iets voor jou! Je bestelt jouw favoriete fruitboom of fruitplant eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 13 van 13 producten

Zelf bessen kweken

De bes is één van de makkelijkste fruitbomen om te kweken. Hij is perfect voor beginners en tuinders die weinig tijd hebben om dag in dag uit voor hun groen te zorgen. En het beste van alles is dat de bes fruitboom natuurlijk geweldig lekker en gezond fruit produceert! De bes komt voor in verschillende varianten, waaronder de rode bes, zwarte bes en witte bes. Elk heeft zijn eigen unieke smaak en kenmerken. De rode bes heeft bijvoorbeeld een frisse, zoete smaak, terwijl de zwarte bes wat sterker van smaak is.

Tip! De bes is ook op esthetisch vlak een prachtige toevoeging aan de tuin. Met zijn mooie bloesems in het voorjaar en de kleurrijke bessen in de zomer, zal het een echte eyecatcher zijn. En als je de bessen niet allemaal opeet, kun je ze gebruiken om heerlijke jam, taarten en desserts te maken!

Aalbes

Bes kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Bessen verzorgen

Maar hoe zorg je nu voor je fruitboom? Zorg ervoor dat de bes regelmatig water krijgt, maar niet te veel. Snoei de boom in de winter of vroege lente, voordat de nieuwe groei begint. Zo kun je de boom in vorm houden en de productie van fruit bevorderen. Geef de boom in het voorjaar wat mest om hem te voeden en te laten groeien. Gebruik hier speciale mest voor fruitbomen voor. Deze gevatten alle vitamientjes die jouw bes beter laat groeien. Controleer regelmatig op ziektes en plagen, zodat je snel actie kunt ondernemen als dat nodig is.

Biodiversiteit in de tuin

De bes is niet alleen een lekkere en mooie toevoeging aan je tuin, maar ook een geweldige manier om de biodiversiteit te ondersteunen. De bloesems van de fruitboom trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan, die een belangrijke rol spelen in het bestuiven van planten en gewassen in je tuin en omgeving. Bovendien bieden de bessen een voedselbron voor vogels en andere dieren, waardoor je zwarte bes, blauwe bosbes of witte aalbes zeker bijdraagt aan de voedselketen en het ecosysteem in je tuin.

Bijenlokkers

Bes kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Bessen zijn heel voedzaam en gezond, en kunnen op verschillende manieren geconsumeerd worden. Je kunt ze vers eten als snack, maar ook gebruiken in jams, taarten, smoothies, salades en nog veel meer! Bovendien zijn bessen rijk aan antioxidanten en vitamines, waardoor ze een geweldige toevoeging zijn aan een gezond dieet. Door het planten van een bes fruitboom in je tuin kun je niet alleen genieten van de heerlijke smaak en voedingswaarde van bessen, maar ook bijdragen aan een duurzame en zelfvoorzienende levensstijl. Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Alle fruitbomen en -planten

Onze tuincentra