Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Bijenlokkers

Omdat de bijenpopulatie sterk aan het afnemen is, is het tijd om in actie te komen: plant bijenlokkers! Dat is niet alleen heel fijn voor de bij, maar levert jou ook een zeer levendige en gezellige tuin op. Je bestelt de bijenlokkende tuinplanten eenvoudig in de webshop en kunt ze daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze planten uiteraard stevig verpakt, snel en goedkoop.

Bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 14 van 14 producten

Waarom de bij niet blij is

Het is tegenwoordig niet gemakkelijk om een ​​bij te zijn. Met de introductie van genetisch gemodificeerde gewassen, krachtigere pesticiden en een snel veranderend klimaat, verdwijnen bijenkolonies snel. Volgens onderzoek wordt 55% van de Nederlandse bijensoorten bedreigd of is zelfs al verdwenen. Tijd voor actie! Bijen zijn één van onze meest waardevolle bestuivers, verantwoordelijk voor de bestuiving van 80 procent van de planten in de wereld. Dat betekent dat 1 op de 4 happen eten die we nemen, te danken is aan het harde werk van bijen. Zonder hen zou onze voedselvoorziening drastisch afnemen en zou het leven zoals we dat kennen ernstig veranderen. Bovendien heeft de vraag naar honing ertoe geleid dat veel commerciële honingmerken de productie stroomlijnen door bijen een dieet van glucosestroop te geven in plaats van wilde bloemen, wat resulteert in zieke bijen. Wat kunnen we doen om de bijen te helpen? Plant een bij-vriendelijke tuin! 

Vlinderlokkers

Online bijvriendelijke tuinplanten kopen | deOosteindeOnline.nl

Hoe kan ik de bij helpen?

Of je nu in de stad of op het platteland woont, er zijn een groot aantal manieren waarop je bijen naar de tuin of het balkon kunt lokken. De gunstigste en gemakkelijkste bijvriendelijke planten zijn eigenlijk altijd inheemse planten. Inheemse planten kun je van nature in jouw regio tegenkomen, dus ze zijn speciaal aangepast aan de lokale groeiomstandigheden. Bijen houden vooral van blauwe, gele en met name paarse bloemen, en 'ondiepe bloeiers', zoals madeliefjes, asters en zinnia's. Rode bloemen zijn juist níet gewenst. Echter geldt vooral dat meer beter is dan minder. Mix and match er dus vooral op los. Verder zijn er een aantal zaken die niet mogen worden vergeten als het op bijvriendelijk tuinieren aankomt:

  • Let goed op de bloeitijd van de planten. Het is het beste als er het gehele jaar iets bloeit;
  • Vergeet niet bloeiende kruiden, zoals basilicum, munt, tijm en rozemarijn, aan de tuin toe te voegen;
  • Ook fruitbomen zijn een welkome toevoeging. Zo zorg je voor een gevarieerde tuin;
  • Zorg voor nestplekken, bijvoorbeeld met een insectenhotel;
  • Bied ze vers water door een vogelbad of terrasvijvertje neer te zetten. Zorg er met een stuk hout of kiezels voor dat bijen kunnen landen, zonder te verdrinken.

Biologisch tuinieren

Bijvriendelijke tuinplanten online bestellen bij deOosteindeOnline.nl

Draag een steentje bij aan een meer biodiverse toekomst en til jouw tuin naar een groener, duurzamer en bijvriendelijker niveau. Kies voor het gemak van online bestellen en wij zorgen ervoor dat jouw bijenlokkers goed verpakt bij jou thuis wordt bezorgd. Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Bodembedekkers

Onze tuincentra