Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Schaduwplanten

Niet iedereen is gezegend met een zonnige tuin op het zuiden. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je niet met groen aan de slag kunt. Met de schaduwplanten uit deze categorie kan je heel wat geur, kleur en fleur naar jouw donkere hoek halen. Je bestelt deze vaste tuinplanten eenvoudig in de webshop en kunt ze daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze planten uiteraard stevig verpakt, snel en goedkoop.

Bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 14 van 14 producten

Ook in de schaduw groeit en bloeit er genoeg

Voor beginnende tuiniers die zich afvragen wat de definitie van 'schaduwplant' eigenlijk is, kunnen we heel kort zijn: de term verwijst naar de tolerantie van een plant voor minder licht. Schaduwrijke tuinen staan helaas veelal gelijk aan tuinen met voornamelijk een heleboel tegels. Over het algemeen wordt namelijk gedacht dat tuinplanten in ieder geval een paar uur per dag zon op hun bolletje nodig hebben om te kunnen groeien. Er zijn echter genoeg planten die juíst dol zijn op dat donkere hoekje. Ze hebben vaak prachtige bladkleuren en uitzinnige, soms zelfs exotische bloemen die het beste tot hun recht komen wanneer ze geen direct zonlicht krijgen. Misschien is er een deel van jouw tuin omgeven door enkele bomen of ben je op zoek naar laagblijvende planten die kunnen bloeien in de schaduw van behoorlijke struiken. Er zijn genoeg opties om optimaal van jouw tuin te kunnen genieten. De vaste planten in deze categorie zullen het meest schaduwrijke deel van je tuin tot jouw favoriete buitenplek maken. 

Bijenlokkers

De verzorging van schaduwplanten

Omdat schaduwtuinen van nature de planten en grond beschermen tegen uitdrogende zon en wind, hebben ze wat betreft onderhoud net wat anders nodig dan meer zonnige tuinen. Schaduwrijke en beschutte gebieden drogen veel langzamer uit, waardoor ze doorgaans minder vaak water nodig hebben. Controleer altijd de grond voordat je automatisch weer water geeft en zorg dat de grond nooit te nat wordt. Geef indien nodig 's morgens vroeg water en doe dit direct op de grond, niet op de bladeren. Bladeren die nat blijven, zonder zonlicht en een goede luchtcirculatie om ze te drogen, zijn kwetsbaar voor schimmelziekten. Check dan ook altijd of er niet een ongewenste gast aan jouw groen zit te knabbelen. Een aantal bekende schaduwplanten zijn:

  • hosta
  • sedum
  • geranium
  • kruipend zenegroen

Rotsplanten

Schaduwplanten kopen | deOosteindeOnline.nl

Schaduwplanten online bestellen bij deOosteindeOnline.nl

Het moge duidelijk zijn dat je jouw schaduwrijke tuin ook zeker tot een groen paradijsje om kunt toveren. Maak er dus iets moois van met behulp van onze fijne vaste planten. Check altijd voor de zekerheid of ze wel echt geschikt zijn waar jij ze had bedacht. Volop schaduw is immers wat anders dan halfschaduw. Wil je meer informatie over onze schaduwplanten, het assortiment of over je bestelling? Neem contact met ons op bij vragen. We zijn zes dagen per week bereikbaar.

Zomerbloeiers

Onze tuincentra