Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Vlinderlokkers

Help onze vlinders aan een fijne omgeving door jouw tuin te verrijken met vlindervriendelijke beplanting. Deze zogenaamde vlinderlokkers zijn niet alleen fijn om de biodiversiteit te ondersteunen, maar zijn ook gewoon heel mooi! Je bestelt deze vaste tuinplanten eenvoudig in de webshop en kunt ze daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze planten uiteraard stevig verpakt, snel en goedkoop.

  Goedkoop of zelfs gratis bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 14 van 14 producten

Waarom jij vlinderlokkers moet planten

Vlinders hebben het helaas niet heel makkelijk met ons. Ons ooit zo groene landje krijgt steeds meer stedelijke gebieden vol huizen met dichtbetegelde tuinen. Hoewel tuinen de natuurlijke leefomgeving van de meeste vlinders niet kunnen vervangen, kan een tuin de natuur wel aanvullen. Daarom is het essentieel om onze tuinen zo groen mogelijk aan te kleden. Planten geven de vlinders beschutting, maar uiteraard ook de nodige voeding. De beste manier om vlinders naar de tuin te lokken is met nectarplanten. De meeste van deze soorten produceren prachtige bloemen. Leuk voor de vlinders, maar zeker ook voor jou als tuineigenaar. Een tuin vol vlinders geeft immers een levendig en spannend beeld! Kies dus voor vlindervriendelijke beplanting die je in deze categorie kunt vinden.

Bijenlokkers

Vlinderlokkers kopen | deOosteindeOnline.nl

Wat zijn vlindervriendelijke planten?

Er zijn veel bloemen en planten die in de tuin kunnen worden gezet om vlindersoorten uit te nodigen. Door de bloeitijd van deze planten van het vroege voorjaar tot de herfst te spreiden, kunnen over een lange periode heel wat hongerige vlindermondjes worden gevoed. Combineer inheemse planten met nectarrijke zomerbloeiers en hoge vlindervriendelijke vaste planten met bodembedekkers voor een fijne omgeving. De meeste planten die aantrekkelijk zijn voor vlinders hebben volle zon nodig, net als de vlinders zelf. Zorg ervoor dat je groen beschut is tegen harde wind. De meeste vlinders geven de voorkeur aan roze, paarse, oranje, gele of rode bloemen. Grote massa's van één kleur zijn aantrekkelijker dan beplanting met veel kleuren door elkaar. Een aantal bekende vlinderlokkers zijn:

  • rode zonnehoed
  • koninginnekruid
  • lavendel
  • duizendblad

Bodembedekkers

Vlinderlokkers online bestellen bij deOosteindeOnline.nl

Dag tegels, hallo dagpauwoog, atalanta en de gehakkelde aurelia! Draag bij aan een gezonde biodiversiteit en geef onze vlinders een warm welkom in jouw tuin. Een vlindervriendelijk balkon behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Al met een paar vlinderplanten kun je immers vlinders, maar ook bijen en andere insecten lokken. Wil je meer informatie over onze vlindervriendelijke beplanting, het assortiment an sich of over je bestelling? Neem contact met ons op bij vragen. We zijn zes dagen per week bereikbaar.

Zomerbloeiers

Onze tuincentra