Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Rotsplanten

De woestijntuin of rotstuin kan natuurlijk niet zonder beplanting. Met onze rotsplanten kan je jouw mini-gebergte naar een groener en dus visueel aantrekkelijker level brengen. Koop ze met een paar klikken online! Je bestelt de rotsplanten eenvoudig in de webshop en kunt ze daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze planten uiteraard stevig verpakt, snel en goedkoop.

Bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 74 producten

Wat is een rotstuin en wat zijn rotsplanten?

Een rotstuin is een (stuk) tuin ontworpen om een soort gebergte in het klein na te bootsen. Het bestaat uit een hard landschap met een selectie van grind, rotsen en/of keien. Deze harde, dode elementen worden aangevuld met planten om een bijzonder geheel neer te zetten. Het mooie van een goed 'georganiseerde' rotstuin is dat de rotsen en planten samenwerken om de totale impact te vergroten. Zogenaamde rotsplanten zijn onderdeel van een plantgroep die bepaalde kenmerken deelt, waaronder droogteresistentie, een voorkeur voor goede drainage en een compacte groeiwijze.

Schaduwplanten

Rotsplanten voor de rotstuin kopen | deOosteindeOnline.nl

Welke planten passen in een rotstuin?

Rotsachtige gebieden, meestal geplaagd door hitte, droogte en arme grond, staan over het algemeen ​​bekend als plekken waar groen niet op z'n best kan groeien en bloeien. Hoewel deze groeiomstandigheden misschien niet ideaal zijn, betekent dat niet dat deze gebieden niet gevuld kunnen worden met leven! Er zijn namelijk uitzonderingen, in de vorm van speciale rotsplanten. Deze planten zijn megasterk en hebben de kracht om de hoeken en gaten van rotsachtig gebied op te vullen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, dus is er altijd wel een plant die past bij jouw wensen. We noemen hier graag een aantal van onze favorieten:

  • Kruipend zenegroen
  • Stekelnootje
  • Vrouwenmantel
  • Steenbreek

Bijenlokkers

Rotstuinplanten online bestellen bij deOosteindeOnline.nl

Wil je je rotsplanten in de tuin zetten? Houd dan in je achterhoofd dat de meeste soorten een zonnig plekje prefereren. Vermijd een plek onder bomen of struiken, aangezien vallende regendruppels de plant kunnen beschadigen. Hetzelfde geldt voor wind. Zorg dus voor een beschut plekje. Wil je meer informatie over ons assortiment of over je bestelling? Neem contact met ons op bij vragen. We zijn zes dagen per week bereikbaar.

Bodembedekkers

Onze tuincentra