Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Najaarsbloeiers

Als je ook in het donkere en kleurloze najaar van een volop bloeiende tuin wilt genieten, is het zaak om onze najaarsbloeiers aan jouw winkelmandje toe te voegen. Je bestelt deze vaste tuinplanten eenvoudig in de webshop en kunt ze daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze planten uiteraard stevig verpakt, snel en goedkoop.

Bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 15 van 15 producten

Ook in het najaar een kleurrijke tuin

September wordt meestal gezien als het einde van het buitenseizoen. Mensen laten de tuin voor wat het is en vinden het vooral belangrijk om het binnen gezellig aan te kleden. Tuurlijk snappen we dat, want buiten begint het vanaf september vaak flink af te koelen. Tóch hoeft het tuinierseizoen zo aan het begin van het najaar zeker niet te worden afgesloten. Er zijn immers tal van kleurrijke najaarsbloeiers die je tuin ook dit seizoen levendig en interessant houden. Er is een breed scala aan planten dat juíst goed tot hun recht komt na het einde van de zomer. Deze kleurrijke herfstplanten zijn stuk voor stuk makkelijk te kweken en betrouwbare tuinbikkels die jouw buitenplek gegarandeerd kleur geven.

Bijenlokkers

Wanneer najaarsbloeiers planten?

Terwijl we langzaam afscheid nemen van de zomerbloeiers, maken een aantal vaste planten in de herfst hun grote entree. De bloeiperiode van typische herfstvaste planten start meestal in de late zomer en eindigt in de herfst, afhankelijk van het weer en de soort. Er zijn echter ook genoeg vaste planten die al vroeg in de zomer tot ergens in november volop met hun bloemen pronken. Een aantal bekende najaarsbloeiers zijn:

  • herfstanemoon
  • gele zonnehoed
  • muurpeper
  • herfstaster

Als je je tuin wilt verfraaien met najaarsbloeiende planten, dan zijn augustus en september meestal de beste maanden om te planten. De grond is dan immers al lekker vochtig, maar ook nog vrij warm. Dit geeft je beplanting een echte kickstart. Hoewel je in oktober ook nog best vaste planten in de grond kunt zetten, begint de tijd dan al wel een beetje te dringen. Een onverwacht begin van de winter kan zijn tol eisen bij vers aangeplante vaste planten, ondanks hun winterhardheid. Geef de planten daarom voldoende tijd om te wortelen en kracht te verzamelen voordat de koude temperaturen komen.

Schaduwplanten

Najaarsbloeiers kopen | deOosteindeOnline.nl

Najaarsbloeiers online bestellen bij deOosteindeOnline.nl

In een herfstige periode van grauwe luchten en bruine planten kan elke tuin wel een splash of color gebruiken! Er zijn gelukkig veel fantastische najaarbloeiende planten om uit te kiezen. Eén van onze favorieten is de Japanse anemoon. Deze plant gedijt goed in de schaduw, kan prima tegen droge grond en doet het ook goed in potten. Zeer onderhoudsvriendelijk dus! Wil je meer informatie over ons assortiment of over je bestelling? Neem contact met ons op bij vragen. We zijn zes dagen per week bereikbaar.

Zomerbloeiers

Onze tuincentra