Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Bodembedekkers

Til jouw tuinproject naar een meer biodivers niveau met behulp van onze kleurrijke bodembedekkers. Bodembedekkende planten zijn ideaal om je tuin snel om te toveren tot een groene oase. Je bestelt de tuinplanten eenvoudig in de webshop en kunt ze daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze planten uiteraard stevig verpakt, snel en goedkoop.

Bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 57 producten

Wat zijn bodembedekkers?

Onze bodembedekkers zijn perfect om de tuin snel om te toveren tot een groen paradijs voor vlinders, bijen en andere insecten. Maar wat onderscheid deze bodembedekkende beplanting nu eigenlijk? Bodembedekkers zijn laagblijvende planten die zich met hun dichte groeiwijze snel in de breedte verspreiden. Dit groene tapijt vraagt ​​vaak weinig onderhoud en is ideaal om te planten onder struiken, bomen of als opvulling van de border.

Welke bodembedekkende planten passen bij jouw tuin?

Voordat je met bodembedekkers aan de slag gaat, is het wel goed om te checken hoeveel vierkante meter je nodig hebt en hoe het zit met zon en schaduw. En heb je liever een winterharde en/of wintergroene bodembedekker met opvallend blad, of ben je specifiek op zoek naar een bloeiende bodembedekker? Sommige planten combineren zelfs een paar van die eigenschappen. Check de specifieke plantinformatie om meer te leren over onze beschikbare soorten.

Vlinderlokkers

De voordelen van bodembedekkende planten

Heb je een kale, lelijke plek in de tuin of ben je de hoeveelheid tegels nu echt wel eens zat? Waarom niet opvullen met bodembedekkers? Die zijn niet alleen een lust voor het oog, maar geven ook een aantal praktische voordelen:

  • Bodembedekkers beschermen de grond tegen uitdroging;
  • Onkruid krijgt nauwelijks een kans;
  • Snoeien is in principe niet nodig, behalve om ervoor te zorgen dat de plant niet doorgroeit naar de tuin van de buren;
  • Op plekken waar je niet zo veel loopt, zijn ze een verrassend alternatief voor graszoden;
  • Het toevoegen van bodembedekkers maakt je buitenruimte uniek en zeer aantrekkelijk;
  • Hoe meer plantvariatie, hoe meer je de biodiversiteit stimuleert. Bodembedekkers mogen dan ook zeker een onderdeel van jouw beplantingsplan zijn.

Biologisch tuinieren

Bodembedekkende tuinplanten kopen | deOosteindeOnline.nl

Bodembedekkende tuinplanten online bestellen bij deOosteindeOnline.nl

Bodembedekkers zijn perfect voor het vergroenen van een border of het opfleuren van een saai gedeelte van de tuin. Maak eerst de grond vrij van onkruid, voeg wat compost toe om de structuur te verbeteren en plant vervolgens de bodembedekkers in gaten die groot genoeg zijn voor de wortels. Na het planten de grond tussen de planten egaliseren met een hark en goed water geven. In het eerste jaar zal het nodig zijn om regelmatig te wieden. Plant lage bodembedekkende vaste planten vooraan in de border en voeg daar achter steeds hogere planten toe. Zo krijg je een speels en spannend effect. Wil je meer tips? Neem contact met ons op bij vragen over het assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar.

Bijvriendelijke beplanting

Onze tuincentra