Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Vaste planten

Op deOosteindeOnline.nl vind je allerlei vaste planten die we goed verpakt, snel en goedkoop bij je bezorgen! Vaste planten zijn de basis voor elke tuin en daarom onmisbaar in jouw border of op het terras. Denk eens aan vlinderlokkers, bodembedekkers of schaduwplanten. Je bestelt de tuinplanten eenvoudig in de webshop en kunt ze daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze.

Bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 328 producten

Wat is een vaste plant?

De naam van deze plantengroep geeft het al een beetje weg, maar een beetje uitleg over wat vaste planten nou zo uniek maakt is nooit overbodig. Vaste planten zijn planten die jaar na jaar terug zullen keren. Ze zullen naar verwachting in ieder geval langer dan drie jaar leven. In tegenstelling tot eenjarige planten die hun levenscyclus in één groeiseizoen voltooien, zijn vaste planten doorgaans winterharde planten die keer op keer terugkeren. Ze bloeien meestal één (lang) seizoen en zullen in de winter afsterven om het volgende jaar weer te verschijnen. Er zijn echter ook vaste planten die juíst in de winter bloeien. Echinacea, Rudbeckia en Salvia's zijn enkele voorbeelden van vaste planten.

Meststoffen en aarde

De voordelen van vaste planten

Vaste planten geven structuur aan de tuin, omdat ze zoals gezegd elk jaar terugkeren. Sommige planten laten zichzelf wel tientallen jaren zien. Door deze vaste planten met eenjarige beplanting aan te vullen, zorg je elk jaar toch weer voor een nieuwe beleving. Terwijl perkplanten de eenseizoenswonderen zijn die kleur toevoegen en elk voorjaar moeten worden vervangen, zijn vaste planten het sterke fundament van jouw tuin. Door zorgvuldig de verschillende bloeitijden te selecteren, kan je een tuin creëren die het gehele jaar groeit en bloeit - zelfs in de meest donkere maanden van het jaar. Veel vaste planten hebben bladeren die visueel aantrekkelijk zijn, zelfs als ze niet in bloei staan. Ook is er in de wereld van vaste planten een grote verscheidenheid aan bloemkleuren en vormen te kiezen. Een voordeel van vaste planten is dat ze minimaal onderhoud nodig hebben. Ze hebben vaak alleen goed doorlatende grond nodig die is aangevuld met compost of organisch materiaal. Wij leveren vaste planten in pot die direct in de border of een plantenbak kunnen worden gezet.

Eén tip: kies indien mogelijk voor inheemse vaste planten!

Bloempotten

Online vaste tuinplanten kopen | deOosteindeOnline.nl

Wanneer een vaste tuinplant planten?

Een groot gedeelte van de vragen die we over onze beplanting krijgen, gaat over de meest geschikte periode om te planten. Het antwoord is eenvoudig: je kunt op elk moment een vaste plant planten, maar de beste tijd is de herfst of de lente. Hierdoor kan de plant goed settelen vóór de winter of een zeer hete en droge zomer in aantocht is. We geven de voorkeur aan de herfst omdat de grond al is opgewarmd en tevens relatief vochtig is. In de zomer planten kan ook, maar je moet wel regelmatig water geven. Vermijd in ieder geval periodes van vorst.

Bodembedekkers

 

Online vaste tuinplanten kopen | deOosteindeOnline.nl

Waarom kiezen voor vaste planten? Onze favorieten:

We hebben al een aantal redenen gegeven waarom vaste planten niet in jouw tuin mogen ontbreken, maar er zijn er meer:

 • ze hebben geen kieskeurige zorg nodig;
 • ze zijn redelijk resistent tegen plagen en ziekten;
 • ze kunnen een zeer lange levensduur hebben;
 • ze zullen zich aanpassen aan een breed scala van omstandigheden;
 • ze blijven op hun plek en zullen zich niet ongewenst door de tuin verspreiden.

Vaste planten zijn er in allerlei soorten en kleuren, zodat er altijd wel een plantensoort is die bij jouw tuinplannen en smaak past. Een aantal van onze favorieten delen we uiteraard graag:

 • Zonnehoed
 • Kruipend Zenegroen
 • Lavendel
 • Stokroos
 • Tuinpioen
 • Vrouwenmantel

Bijenlokkers

Vaste planten online bestellen bij deOosteindeOnline.nl

Zet je groene vingers aan het werk en til jouw tuin naar een groener en dus duurzamer niveau met onze vaste planten. Kies voor het gemak van online bestellen en wij zorgen ervoor dat jouw groene aanwinst zonder problemen bij jou thuis wordt bezorgd - uiteraard goed en stevig verpakt! Neem contact met ons op bij vragen over ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Onze tuincentra