Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Fruitplanten & fruitbomen

Fruitbomen en fruitplanten zijn geweldige aanwinsten voor iedere tuin. Niet alleen bieden ze een overvloed aan smakelijk fruit en vaak geweldige bloesem, maar ze kunnen ook bijdragen aan een natuurlijke omgeving voor tuindieren. Bij OosteindeOnline.nl vind je een breed scala aan fruitbomen en -planten, zoals een kersenboom, appelboom en perenboom. Van perzik tot braam en van bes tot abrikoos; je bestelt jouw gewenste tuinplanten eenvoudig in de webshop en kunt ze daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We kiezen de mooiste variant voor je uit en leveren de plant vervolgens goed verpakt, snel en goedkoop.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 85 producten

De lekkerste buitenplanten

Het planten van een fruitplant of -boom is een geweldig leuke hobby voor elke tuinliefhebber. Naast het genieten van de prachtige bloesems in het voorjaar heeft een fruitboom natuurlijk nog veel meer te bieden. Eén van de belangrijkste redenen om een fruitboom of -plant te planten is natuurlijk het verse fruit dat je ervan kunt plukken. Niets smaakt beter dan een rijpe, sappige appel of framboos direct van de boom of plant. Ook het zelf kweken van fruit geeft een voldaan gevoel en draagt bij aan een gezonde levensstijl. Je kunt namelijk zelf bepalen of en welke bestrijdingsmiddelen je gebruikt, waardoor je zeker weet dat het fruit biologisch geteeld is. Het scheelt weer een ritje naar de supermarkt en is dus tevens lekker duurzaam.

Ook leuk! Fruitbomen en fruitplanten, zoals een kers, pruim of kweepeer, zijn geweldige aanwinsten voor de tuin omdat ze zorgen voor een gezonde omgeving voor tuindieren, zoals bijen, vlinders en vogels. Dit draagt weer bij aan een gevarieerde en gezonde biodiversiteit in de tuin.

Meststoffen en aarde

Online een fruitboom kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Een fruitboom is zelfs mooi zonder fruit

Een ander voordeel van het planten van een fruitboom is dat het bijdraagt aan een groene leefomgeving. Bomen zorgen namelijk voor zuurstof en helpen bij het verminderen van luchtvervuiling. Ze zorgen voor schaduw en verminderen dus tegelijkertijd de hittestress waar we de afgelopen jaren zo mee te maken hebben gehad. Daarnaast kunnen fruitbomen ook dienen als decoratieve blikvanger in de tuin, zelfs als er nog geen vruchten aan hangen. De bloesems in het voorjaar zorgen voor een prachtig gezicht en vaak zijn de kronkelende takken een bijzonder stoere toevoeging aan de tuin. Een fruitboom voelt zich thuis in elke tuin!

Fruit in een kleine tuin

Nu begrijpen we dat niet iedereen de ruimte heeft voor een grote boom. Misschien ben je de eigenaar van een compacte tuin of een klein balkon. Gelukkig zijn er ook fruitstruiken en dwergfruitbomen verkrijgbaar die minder ruimte innemen. Denk hierbij aan frambozenstruiken, bessenstruiken of kleine appelbomen die in potten geplant kunnen worden.

Biologisch tuinieren

Appelboom of perenboom kopen?

Dan is het wel zo handig weer hoe en waar je deze moet planten! Het succes van je boom hangt namelijk af van verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid zonlicht, de bodemgesteldheid en de beschutting tegen wind.

  1. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid zonlicht die de boom nodig heeft. De meeste fruitbomen hebben minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig om goed te kunnen groeien en vruchten te kunnen dragen. Kies dus een plek in je tuin waar de boom of plant voldoende zonlicht krijgt.
     
  2. Daarnaast is de bodemgesteldheid van belang. Fruitbomen groeien het beste in een goed gedraineerde bodem die rijk is aan voedingsstoffen. Controleer dus voor het planten de kwaliteit van de bodem en zorg indien nodig voor extra voeding en mest.
     
  3. Ook is het belangrijk om te kijken naar de beschutting tegen wind. Fruitbomen hebben namelijk gevoelige takken en bloesems die kunnen beschadigen bij harde wind. Plant de boom daarom op een beschutte plek in de tuin, bijvoorbeeld bij een schutting of muur.

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de ruimte die de fruitboom nodig heeft om te kunnen groeien. Houd bij het kiezen van de locatie rekening met de uiteindelijke grootte van de boom.

Klimplanten

 

Kersenboom, kweepeer of appelboom snoeien

Het snoeien van een fruitboom is belangrijk om de boom gezond en productief te houden. Door de juiste snoeitechnieken toe te passen, kun je de groei en vruchtzetting van de boom bevorderen. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de beste tijd om een fruitboom te snoeien in de winter is, wanneer de boom in rust is. Snoei de boom niet op een vorstige dag, maar kies een droge en milde dag uit om de snoei uit te voeren.

Hoe ga je te werk?

Begin met het verwijderen van dode, zieke en beschadigde takken. Deze takken kunnen de groei en productiviteit van de boom belemmeren. Vervolgens kun je de waterloten verwijderen. Dit zijn de scheuten die aan de stam of hoofdtakken groeien. Ze kunnen de groei van de boom in de war schoppen en zorgen voor minder fruitproductie. Een fruitboom moet daarnaast een open structuur hebben, zodat er voldoende licht en lucht bij de takken kan komen. Hierdoor kan de boom gezond blijven en meer vruchten dragen. Verwijder daarom takken die naar binnen groeien of elkaar kruisen.

Bijenlokkers

Online buitenplanten met fruit kopen | deOosteindeOnline.nl

Fruit online bestellen bij deOosteindeOnline.nl

Zet je groene vingers aan het werk en til jouw tuin naar een groener én lekkerder level. Kies voor het gemak van online bestellen en wij zorgen ervoor dat jouw groene aanwinst zonder problemen bij jou thuis wordt bezorgd - uiteraard goed en stevig verpakt! Ook voor laagstam fruitbomen ben je bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op bij vragen over ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Onze tuincentra