Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Kweepeer

De kweepeer is een echte showstopper. Het is geen muurbloempje dat je vergeet zodra je het ziet; het is een boom die de aandacht trekt. Met zijn mooie bloemen in het voorjaar en zijn glanzende vruchten in de herfst, zal de kweepeer je tuin omtoveren tot een sprookjesachtige plek. Je bestelt jouw favoriete fruitboom of fruitplant eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Kweepeer in jouw tuin

De kweepeer heeft een karakteristieke schors die glad is als de boom jong is, maar later in scheuren en ruw wordt. Het is een bladverliezende boom en in de herfst kleuren de bladeren geel en oranje voordat ze van de boom vallen. De kweepeer bloeit in het voorjaar met mooie, roze bloemen die een heerlijke geur verspreiden.

Lekkere kweepeer recepten

De kwee is een prachtige boom, maar is bovendien enorm lekker! Na de bloei groeien er vruchten aan de boom die lijken op een kruising tussen een appel en een peer. De vruchten zijn groen en hard als ze onrijp zijn, maar kleuren geel als ze rijp zijn. Het is een beetje zuur om zo te eten, maar als je het kookt, verandert het in iets magisch. Je kunt er jam van maken, gelei, chutney, taarten, stoofpotten en zelfs likeuren. Het is als een vrucht die meerdere persoonlijkheden heeft en zich aanpast aan de situatie. Zoek je vast een aantal kweepeer recepten op?

Perzik

Kwee verzorgen

Om een kweepeerboom goed te verzorgen, moet je er eerst op letten dat hij in de juiste grond staat. De boom groeit het beste in goed gedraineerde, vochtige grond en heeft een pH tussen 6 en 7 nodig. De boom heeft veel zonlicht nodig, dus zorg ervoor dat hij op een zonnige plek staat. Het is belangrijk om de boom regelmatig water te geven, vooral in droge periodes, en om hem te bemesten in het voorjaar met organische meststoffen. Dit zal de groei en de gezondheid van de boom bevorderen.

Leuk weetje: naast zijn schoonheid en smakelijke vruchten heeft de kweepeer ook een symbolische betekenis. In de Griekse mythologie werd de kweepeer beschouwd als een symbool van liefde en geluk.

Kweepeer snoeien

Het snoeien van een kweepeerboom is belangrijk om de boom gezond en in goede conditie te houden. De beste tijd om te snoeien is in de late winter of vroege lente, voordat de boom begint te bloeien. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en snoei takken die kruisen of tegen elkaar wrijven. Verwijder ook takken die naar binnen groeien en takken die te laag groeien en in de weg zitten.

Klimplanten

Kweepeer kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Kweepeer kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

De kwee is een mooie boom die in elke tuin tot zijn recht komt, hoe groot of klein deze ook is. De groeisnelheid van de Cydonia oblonga, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, bodemgesteldheid, snoeiwijze en verzorging. Over het algemeen groeit de kweepeerboom echter niet erg snel en kan het enkele jaren duren voordat hij volwassen is en vruchten begint te dragen. In de eerste paar jaar na het planten groeit de kweepeerboom meestal slechts enkele centimeters per jaar. Naarmate de boom ouder wordt, kan de groei iets versnellen. Meer weten? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Alle fruitbomen en -planten

Onze tuincentra