Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Amandelboom

Bij deOosteindeOnline.nl willen we je graag verrassen met bijzondere toevoegingen voor jouw tuin. Een fruitboom die niet alleen visueel aantrekkelijk is maar ook een heerlijke oogst belooft, is de amandelboom (Prunus dulcis). De amandelboom staat bekend om zijn gracieuze verschijning en decoratieve uiterlijk. Je bestelt jouw favoriete fruitboom eenvoudig in de webshop en kunt deze vervolgens bij je thuis laten bezorgen óf afhalen in een de Oosteinde filiaal bij jou in de buurt. We leveren jouw amandelboompje uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij 'm direct in de tuin kunt planten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Verrijk de tuin met een amandelboompje

Met zijn opvallende bloemen die variëren van zuiver wit tot zachtroze, voegt de amandelboom een vleugje romantiek toe aan elke buitenruimte. De boom begint te bloeien in het vroege voorjaar, waardoor het een prachtig symbool is van vernieuwing en het begin van een vruchtbaar seizoen. Deze bloemen ontwikkelen zich tot noten in de late zomer of vroege herfst. De oogsttijd is afhankelijk van de specifieke variëteit, maar het wachten wordt beloond met heerlijke, verse amandelen. De meeste amandelbomen zijn zelfbestuivend, wat betekent dat je over het algemeen slechts één boom nodig hebt om noten te produceren. Dit maakt ze geschikt voor zowel kleine als grote tuinen.

Ook lekker: braam

Amandelboom kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Verzorging van de amandelboom

Om ervoor te zorgen dat jouw Prunus dulcis je trakteert op prachtige bloei en een overvloedige oogst, is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de verzorging. 

  1. Plaats de amandelboom op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. De boom houdt van de warmte en zal het beste gedijen met voldoende zonlicht.
  2. Regelmatig snoeien bevordert een gezonde groei en luchtcirculatie. Verwijder dode of zieke takken en houd een open kroonstructuur aan.
  3. Amandelbomen hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft.
  4. Zorg voor een goed doorlatende bodem met voldoende organische stof. Verbeter de grond indien nodig met compost of mest.

Houd je amandelboom goed in de gaten op tekenen van ziekten of plagen. Schimmelziekten zoals bruine vlekken kunnen voorkomen, vooral bij vochtige omstandigheden. Controleer ook regelmatig op bladluizen, rupsen of andere insecten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de boom.

Mest voor tuinplanten

De amandel als milieubewuste toevoeging

Amandelbomen dragen ook bij aan de biodiversiteit en bodemgezondheid. Hun bloesems trekken bestuivende insecten aan, wat de bevruchting van andere gewassen in de omgeving kan bevorderen. Het wortelsysteem van amandelbomen is bovendien een krachtig instrument dat bijdraagt aan de bodemgezondheid. De diepe, doordringende wortels helpen niet alleen bij het absorberen van water uit diepere lagen van de bodem, maar ze dragen ook bij aan het voorkomen van bodemerosie. Door water vast te houden en bodemerosie te verminderen, helpt de Prunus dulcis om de bodemstructuur te behouden en voedingsstoffen vast te houden. 

Ook mooi: bessenstruik

 

Amandelboom kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Bij deOosteindeOnline.nl zijn we trots op ons assortiment hoogwaardige tuinplanten, en de amandelboom vormt daarop geen uitzondering. Wij bieden zorgvuldig geselecteerde amandelbomen aan, klaar om jouw tuin te verrijken met hun prachtige bloesems en smaakvolle noten. Onze amandelbomen worden met zorg verpakt en rechtstreeks naar jouw deur verzonden. Door jouw amandelboom bij deOosteindeOnline.nl te bestellen, investeer je niet alleen in een visueel aantrekkelijke toevoeging aan je tuin, maar ook in een smaakvolle en gezonde bron van eigen oogst. Meer weten? Neem contact met ons op. We zijn zes dagen per week bereikbaar om jouw vragen te beantwoorden.

Alle fruitbomen en -planten

Een amandelboompje kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Onze tuincentra