Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Mispel

De mispelboom, ook wel bekend als Mespilus germanica, is een charmante toevoeging aan elke tuin. Met zijn prachtige bloesems, sierlijke bladeren en heerlijke vruchten voegt de mispelboom niet alleen schoonheid toe aan je buitenruimte, maar biedt hij ook een scala aan voordelen voor jou en je tuin. Ontdek hier alles wat je moet weten over deze bijzondere fruitboom. Je bestelt jouw mispel eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren jouw fruitboom uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij 'm meteen kunt planten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

De kracht van de mispelboom

De mispelboom staat bekend om zijn unieke vruchten, die een mix van zoet en licht zuur bieden. De vruchten van de mispelboom worden vaak gebruikt in jam, gelei en zelfs alcoholische dranken vanwege hun karakteristieke smaak en aroma. Daarnaast trekt de mispelboom ook verschillende vogelsoorten aan, die graag de vruchten eten en zorgen voor een levendige sfeer in je tuin.

Waar plant je een mispelboom?

Mispelbomen gedijen het beste in goed doorlatende, vochtige grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Het is belangrijk om de mispelboom te planten op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om te groeien, aangezien hij op volwassen leeftijd een behoorlijke omvang kan bereiken. Zorg er ook voor dat de locatie beschut is tegen harde wind, om schade aan de takken te voorkomen.

Ook lekker: de hazelnoot

Mispel kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Verzorging van de mispel

Het verzorgen van een mispelboom is over het algemeen vrij eenvoudig.

  • Zorg ervoor dat de boom regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes, om uitdroging te voorkomen.
  • Daarnaast is het belangrijk om de boom jaarlijks te bemesten met organische meststoffen om de groei en vruchtzetting te stimuleren.
  • Snoei de mispelboom in het late voorjaar of vroege zomer om de vorm te behouden en dode of beschadigde takken te verwijderen.

Er zijn verschillende variëteiten van mispelbomen beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en eigenschappen. Sommige variëteiten produceren grotere vruchten, terwijl andere bekend staan om hun vroegere of latere oogsttijd. Kies een variëteit die past bij jouw smaak en tuin.

Mest voor tuinplanten

Elk seizoen is de Mespilus germanica mooi

In het voorjaar produceert de Mespilus germanica prachtige witte bloesems die een betoverend gezicht bieden in je tuin. Deze bloesems trekken niet alleen bestuivers aan, maar zorgen ook voor een romantische en sfeervolle uitstraling in je buitenruimte. In de herfst verandert het blad van de mispelboom vaak in prachtige tinten van rood, oranje en geel. Deze herfstkleuren voegen een warme en levendige uitstraling toe aan je tuin en zorgen voor een spectaculair kleurenpalet.

Ook mooi: kweepeer

 

Mispel kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Bij deOosteindeOnline.nl vind je alleen fruitbomen en -planten van hoge kwaliteit. Onze mispels zijn zorgvuldig geselecteerd en gekweekt om gezonde en sterke exemplaren te garanderen die klaar zijn om in jouw tuin te worden geplant. Of je nu een ervaren tuinfanaat bent of net begint met je tuinavontuur, een mispelboom is een waardevolle toevoeging aan elke buitenruimte en biedt vele jaren van schoonheid. Meer weten? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Alle fruitbomen en -planten

Mispel kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Onze tuincentra