Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Druif

Haal eens een druivenstruik in huis (eh, tuin)! Als je op zoek bent naar een mooie fruitplant die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook een sieraad is voor je tuin, dan is de druif absoluut een aanrader. De Vitis is een veelzijdige plant waar je letterlijk en figuurlijk de vruchten van plukt. Je bestelt jouw favoriete fruitboom of fruitplant eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 8 van 8 producten

De verschillende druiven

Er zijn veel verschillende soorten druiven verkrijgbaar, elk zo met hun eigen eigenschappen. Zo heb je bijvoorbeeld blauwe druiven, witte druiven en rode druiven. Het verschil tussen deze druiven gaat verder dan alleen de kleur van de vrucht. Elk type druif heeft zijn eigen smaakprofiel en karakteristieken die het onderscheiden van de andere varianten:

  • Witte druiven zijn over het algemeen milder en zoeter van smaak dan rode en blauwe druiven. Ze hebben een lichtgroene tot goudgele kleur en zijn vaak wat kleiner dan de andere varianten.
  • Rode druiven hebben over het algemeen een krachtigere smaak dan witte druiven. Ze hebben een dieprode tot paarse kleur en zijn vaak wat groter dan witte druiven.
  • Blauwe druiven hebben een diepblauwe tot zwarte kleur en hebben een wat zoetere smaak dan rode druiven. Ze zijn over het algemeen wat kleiner dan rode druiven.

Appelboom

Druif kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Druif planten

Als je een druivenplant wilt kopen, is het belangrijk om eerst te bepalen waar je deze neer wilt zetten. De druif groeit het beste op een plek waar hij veel zonlicht krijgt. Zoek dus een plek in je tuin waar de druif minimaal zes uur per dag in de volle zon staat. Daarnaast heeft de druif ook behoefte aan een beschutte standplaats. Plant 'm dus op een spot waar hij niet teveel last heeft van wind.

Het snoeien van de druif

Om ervoor te zorgen dat je druif goed blijft groeien en veel vruchten produceert, is het belangrijk om deze regelmatig te snoeien. Het beste moment om te snoeien is in de winter, als de plant in rust is. Snoei de plant dan terug tot op de hoofdtakken en verwijder alle dunne en zwakke takken. Zo geef je de plant de kans om nieuwe scheuten te vormen, die in de zomer zullen uitgroeien tot sterke takken met veel vruchten.

Tip! Houd er ook rekening mee dat een klimdruif regelmatig gesnoeid moet worden om te voorkomen dat deze te wild groeit en de ondersteuning beschadigt. Middels snoei houdt je de klimmer mooi in shape.

Klimplanten

Druivenplant kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Druiven zijn niet alleen lekker zoet en sappig, maar bevatten ook tal van voedingsstoffen zoals vitamine C en vezels. Door zelf een druivenplant te kweken kun je altijd genieten van verse, smaakvolle druiven uit je eigen tuin. Daarnaast zijn druivenplanten ook nog eens heel mooi om te zien. Met hun weelderige bladeren en hangende trossen druiven zijn het echte blikvangers in elke tuin. Meer weten over de Vitis of een andere fruitplant? Neem contact met ons op. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Alle fruitbomen en -planten

Onze tuincentra