Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Kersenboom

De kersenboom, ook wel bekend als Prunus avium, is een prachtige boom die bekend staat om zijn betoverende bloesems en heerlijke vruchten. Deze boom is een geweldige aanvulling op elke tuin en kan een langdurige bron van schoonheid en genot zijn voor elke eigenaar. Je bestelt jouw favoriete fruitboom of fruitplant eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 7 van 7 producten

Zoete kers uit eigen tuin

In het voorjaar, meestal in april, bloeit de kersenboom met witte of roze bloesems. Deze bloesems zijn een lust voor het oog en trekken vaak bijen en andere insecten aan die helpen bij de bestuiving van de bloemen. De bloesems blijven meestal ongeveer twee weken aan de boom, waarna ze afvallen en plaatsmaken voor de vruchten. De kersenboom begint meestal vrucht te dragen wanneer deze ongeveer vier of vijf jaar oud is. Afhankelijk van het ras, kunnen de vruchten rijp zijn van eind juni tot eind augustus. De vruchten variëren in grootte en kleur, afhankelijk van het ras, maar zijn meestal rood of donkerrood van kleur. De vruchten zijn niet alleen heerlijk om te eten, maar zijn ook een goede bron van vitamines en antioxidanten.

Bessen

Kersenboom kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Prunus avium verzorgen

Het kweken van een kersenboom kan een uitdaging zijn, maar de beloning is zeker de moeite waard. Om de kersenboom gezond te houden en een goede oogst te garanderen, is het belangrijk om de boom op juiste wijze verzorgen. De kersenboom houdt van een zonnige locatie en een goed doorlatende grond. De boom moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Weet wel: een vochtige bodem is beter dan een natte bodem. Het toevoegen van bodembedekkende snippers of doppen rond de voet van de boom kan helpen bij het vasthouden van vocht en het beschermen van de wortels.

Kersenboom snoeien

Het snoeien van de kersenboom is ook belangrijk om de boom sterk, gezond en vruchtbaar te houden. De beste tijd om de boom te snoeien is in de late winter of vroege lente, voordat de nieuwe groei begint. Tijdens het snoeien moet je ervoor zorgen dat je de boom niet te veel terugsnoeit, omdat dit kan leiden tot een verminderde oogst of zelfs de dood van de boom. Het is ook belangrijk om de boom regelmatig te controleren op ziekten en plagen en indien nodig actie te ondernemen.

Bijenlokkers

Kersen kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Naast het kweken van een kersenboom voor zijn schoonheid en vruchten, kan het ook een geweldige manier zijn om de lokale biodiversiteit te ondersteunen. De bloesems van de kersenboom trekken bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan die helpen bij het bestuiven van andere planten in de omgeving. Het is belangrijk om een gezonde en levendige tuin of landschap te hebben om deze belangrijke dieren te ondersteunen. Meer weten? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Alle fruitbomen en -planten

Onze tuincentra