Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Peer

Met een perenboom verander je je tuin naar een mooie én lekkere stek. Je vindt in deze categorie een aantal verschillende soorten perenbomen. Zo heb je de Conference, de Doyenné du Comice, de Beurré en meer. Ze hebben allemaal hun eigen unieke smaak en textuur. De ene peer is zoet, de andere is zuur. De ene is knapperig, de andere is zacht. Het is net een fruitige loterij! Welke peer is jouw favoriet? Je bestelt jouw favoriete fruitboom of fruitplant eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 8 van 8 producten

Plant een perenboom

Ongeacht welke peer je in je digitale winkelmandje stopt, er is één ding dat alle perenbomen gemeen hebben: ze zijn prachtig en overheerlijk. De perenboom heeft een mooie, brede kroon en kan, mits hij de ruimte heeft, wel tien meter hoog worden. In de lente komen er prachtige witte bloemen aan de takken die de boom in een betoverende witte wolk veranderen. De bloemen trekken bijen en andere bestuivende insecten aan die de boom helpen om vruchten te produceren. En als de bloemen bestoven zijn, dan groeien er kleine vruchtjes aan de takken. Deze vruchten groeien en rijpen gedurende de zomer en kunnen in de herfst geoogst worden.

Kweepeer

Peer snoeien

Het is belangrijk om de perenboom regelmatig te snoeien, zodat hij gezond blijft en een mooie vorm behoudt. Het belangrijkste waar je op moet letten, is dat je niet te veel takken wegsnoeit. Sommige mensen denken namelijk dat de vruchten groter zullen worden wanneer er extra veel takken worden weggesnoeid. Niets is minder waar. Door te veel takken weg te halen, kan de boom juist gestresst raken en minder vruchten gaan produceren. Sommige perenbomen snoei je in de winter, terwijl andere beter in de zomer gesnoeid kunnen worden. Check dus altijd het plantlabel om te zien waar jouw peer het meest gelukkig van wordt. 

De strijd om de peer

De peren van de Pyrus zijn heerlijk sappig en zoet. Je kunt ze zo uit het vuistje eten, maar ze zijn ook heerlijk in salades, desserts of taarten. Maar pas op: als je een perenboom in je tuin hebt, dan ben je niet de enige die van de peren zal smullen. Ook vogels en andere dieren zijn dol op deze lekkernijen. Dus als je niet wilt dat de peren al opgegeten zijn voordat jij er jam van kunt maken, dan zul je de boom nauwlettend in de gaten moeten houden.

Appelbomen

Perenboom kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Perenboom kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Wist je dat de peer eigenlijk een familielid is van de roos? De perenboom behoort tot de familie Rosaceae, net als de roos. De perenboom is dan ook een geweldig origineel cadeau voor elke groenliefhebber. Laat dat bosje rozen maar achterwege; geef een fruitboom cadeau! Meer weten? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Alle fruitbomen en -planten

Onze tuincentra