Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Bramen

De braam is één van de meest heerlijke en prachtige fruitbomen die je in je tuin kunt hebben. De Rubus is niet alleen een fruitplant die je tuin zal verfraaien, maar hij zal ook zorgen voor een overvloedige oogst van sappige, zoete vruchten. Zo maak je van je tuin niet alleen een mooi, maar ook smakelijk stekkie. Daarnaast is de braam een relatief makkelijke plant om te onderhouden en heeft hij niet veel ruimte nodig. Hierdoor is de braam perfect voor zowel grote als kleine tuinen. Je bestelt jouw favoriete fruitboom of fruitplant eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 7 van 7 producten

Van doornige bramenstruik tot zoete klimmer

Er zijn bramen in allerlei soorten en maten. De klassieke bramenstruik zal waarschijnlijk als eerste in je opkomen, maar wist je dat er ook klimmende bramen zijn? Ook zijn er varianten mét en zónder doornen. De Rubus Thornless Evergreen is één van onze meest populaire bramen. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze braam geen doornen en is hij makkelijk te plukken. Ook de Rubus Triple Crown mag worden benoemd. Deze braam heeft grote vruchten en is zeer geschikt voor het maken van taarten en andere zoete lekkernijen.

Wist je dat... de braam tot de rozenfamilie (Rosaceae) behoort? Je snapt nu waarschijnlijk wel waarom sommige soorten flinke doornen hebben. Die doornen hebben echter wel een functie: ze beschermen de plant tegen ongedierte.

Bessen

Bramen kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Standplaats van de braam

De braam gedijt het beste op een zonnige plek, maar kan ook groeien in halfschaduw. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is en dat er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn. De plant heeft een gemiddelde hoeveelheid water nodig, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet uitdroogt. Check altijd de plantinstructies op het label van jouw Rubus. Zoals gezegd is namelijk de ene soort de andere niet. Door zo goed mogelijk naar jouw braam te luisteren, wordt jouw oogst het meest sappig.

Bramen snoeien

Een braam moet worden gesnoeid in de late winter of het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Als je te lang wacht met snoeien, kan dit leiden tot een verminderde opbrengst. Verwijder bij het snoeien met name de oude takken. Deze takken zijn te herkennen aan hun donkere kleur en verhoute uiterlijk. Verwijder deze takken tot net boven de grond, zodat er ruimte is voor nieuwe takken om te groeien. Dit zorgt ervoor dat de plant genoeg energie heeft om de gezonde takken te laten groeien en om voldoende vruchten te produceren.

Klimplanten

Braam kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Heb je een klimmende braam in je tuin? Zorg er dan voor dat je de takken van de braam leidt en ondersteunt met bijvoorbeeld een rek van gaas of plantstokken. Dit zorgt ervoor dat de takken niet op de grond hangen en zo de vruchten dus niet beschadigen. Het zorgt er ook voor dat de plant meer zonlicht krijgt. Dit draagt bij aan een gezondere plant. Door het planten van zo'n fruitplant in je tuin kun je niet alleen genieten van de heerlijke smaak en voedingswaarde van bramen, maar ook bijdragen aan een duurzame en zelfvoorzienende levensstijl. Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Alle fruitbomen en -planten

Onze tuincentra