Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Framboos

Als er één plant is die een tuin kan transformeren van saai naar spectaculair, dan is het de framboos wel. De plant geeft niet alleen lekkere en gezonde vruchten, maar is ook nog eens een lust voor het oog. De Rubus idaeus, zoals de plant in het Latijn wordt genoemd, betovert jouw tuin jaarrond met zijn geweldig groene bladeren en mooie bloesems in het voorjaar. Je bestelt jouw framboos eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 7 van 7 producten

Framboos gezond? Zeker! Plant nu jouw frambozenstruik...

Frambozen zijn misschien wel één van de gezondste fruitsoorten. Ze zijn rijk aan antioxidanten en bevatten veel vitamine C en vezels. Ze helpen bij het verlagen van de bloeddruk, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de spijsvertering. En als klap op de vuurpijl zijn ze ook nog eens laag in calorieën. Dus als je op zoek bent naar een gezonde snack, dan zijn frambozen zeker een goede keuze. Maar waar moet je je framboos planten? Nou, eigenlijk overal waar de zon schijnt! Frambozen houden van zonlicht en hebben minimaal zes uur zon per dag nodig. Het beste is om ze te planten in vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg er ook voor dat je genoeg ruimte hebt, want frambozenplanten kunnen behoorlijk groot worden.

Vaste planten

Framboos kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Frambozen verzorgen

Hoe je je framboos moet verzorgen? Geef ze regelmatig water, met name in het groeiseizoen, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Dit kan immers leiden tot wortelrot. Je kunt de planten ook wat compost geven voor extra voedingsstoffen. Verder is het belangrijk om de planten te beschermen tegen ziekten en plagen, zoals spintmijten en schimmels. Een goede manier om dit te doen is door regelmatig de oude bladeren weg te halen.

Wist je dat... een framboos rood, geel of zwart kan zijn, afhankelijk van de soort?

Framboos snoeien

Frambozenplanten moeten jaarlijks worden gesnoeid om goed te kunnen blijven groeien en om ze in topconditie te houden. Dit doe je het beste in de winter, wanneer de planten in rust zijn. Knip de oude stengels weg tot ongeveer 10-15 centimeter boven de grond. De nieuwe scheuten zullen dan uitgroeien tot nieuwe planten.

Let op: ze hebben kleine stekels, dus draag handschoenen als je gaat snoeien! Het is dus vast niet verwonderlijk dat de framboos familie is van de even prikkelbare roos.

Biologisch tuinieren

Framboos kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Wist je dat frambozen eigenlijk geen vruchten zijn, maar een verzameling van kleine steenvruchten? Dat klinkt misschien niet zo sexy, maar het maakt de framboos wel een stuk interessanter dan je misschien dacht. Dus waar wacht je nog op? Koop die frambozenplant en geniet van de heerlijke smaak en prachtige uitstraling! Meer weten? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Fruitbomen en -planten

Onze tuincentra