Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Perzik

De perzik is de sappige vrucht die menig zomerse dag kan opvrolijken. Waarom plant je dus geen Prunus persica in je eigen tuin? Perzikbomen zijn geweldige bomen om in je tuin te hebben. Niet alleen vanwege de heerlijke vruchten die ze produceren, maar ook vanwege hun prachtige bloesems. Je bestelt jouw favoriete fruitboom of fruitplant eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Plant een perzik

De Prunus persica is een boom die behoort tot de rozenfamilie. Er zijn vele verschillende soorten perziken, variërend in grootte, kleur en smaak. Zo heb je bijvoorbeeld de klassieke gele perzik, de wilde perzik, maar ook de witte perzik en de nectarine, wat eigenlijk gewoon een gladde perzik. Evenals de abrikoos, de pruim en de kers behoren de perzik en de nectarine tot de steenfruit groep. Dit houdt kortgezegd in dat de perzik is voorzien van een flink pittige pit.

Wist je dat... perzikbomen in sommige culturen symbool staan voor onsterfelijkheid en geluk? Dit komt omdat de boom in staat is om jarenlang te blijven groeien en vruchten te produceren. Dit maakt de perzik ook tot een geweldige fruitboom om cadeau te geven aan iemand die wat wat geluk kan gebruiken.

Kweepeer

Bloei van de prunus persica

De perzikboom bloeit in het voorjaar met roze en witte bloesems die een heerlijke geur verspreiden. Het is een prachtig gezicht om te zien hoe de boom tot leven komt na een lange, koude winter. De prachtige bloesems van de perzikboom zijn niet alleen een genot voor het oog, maar ze trekken ook allerlei insecten aan. Bijen en vlinders komen af op de zoete nectar van de bloemen en helpen zo bij de bestuiving van de boom. En dat is belangrijk, want zonder bestuiving krijg je natuurlijk geen perziken.

Perzikboom snoeien

Perzikbomen hebben niet veel verzorging nodig, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je boom gezond blijft. Zo hebben perzikbomen veel zonlicht nodig. Het is bovendien belangrijk om de grond rondom de boom vochtig te houden, maar niet te nat. Het snoeien van perzikbomen is een belangrijk onderdeel van de verzorging. Snoei de boom in de winter, wanneer hij in rust is. Knip alle dode en beschadigde takken weg en snoei de overige takken tot een lengte van ongeveer 30 centimeter. Dit zal ervoor zorgen dat de boom volgend jaar weer bloemen en vruchten produceert.

Appelbomen

Perzikboom kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Perzik kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Al met al is de perzikboom een geweldige boom om in je tuin te hebben. Niet alleen vanwege de heerlijke vruchten die hij produceert, maar ook vanwege de prachtige bloesems. Verzorg je perzikboom goed, geef hem voldoende water en snoei hem regelmatig, en je zult jarenlang kunnen genieten van deze fantastische boom. Meer weten? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Alle fruitbomen en -planten

Onze tuincentra