Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Pruim

De pruim is één van de best te pruimen fruitsoorten. Plant dus een Prunus in jouw tuin! Met zijn sappige, zoete smaak is het geen wonder dat de pruim zo geliefd is. Maar wist je dat er eigenlijk verschillende soorten pruimenbomen bestaan? En dat ze elk hun eigen unieke schoonheid en kenmerken hebben? Je ontdekt en bestelt jouw favoriete fruitboom of fruitplant eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 10 van 10 producten

Dé pruimenboom: de Prunus domestica

De Prunus domestica is een bijzondere pruimensoort die bij veel mensen bekend staat als dé pruim. Het is een van de oudste fruitsoorten ter wereld en wordt al eeuwenlang geteeld. De Prunus domestica is een winterharde boom die veel vruchten kan dragen en daarom zeer geliefd is onder tuiniers en fruittelers. De pruim heeft een gladde schil en zoet, sappig vruchtvlees. Er zijn verschillende variëteiten van deze Prunus, elk met hun eigen smaak en kleur:

  • Zo is er de bekende Reine Victoria, met haar zoete en sappige vruchten en mooie rode schil.
  • Maar ook de Opal, met haar blauwe schil en zoete vruchtvlees, is een populaire variant.

Ook lekker: de cranberry

Pruimen kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Pruimen verzorgen

De Prunus is niet alleen geliefd om haar smaakvolle vruchten, maar ook om haar schoonheid. In het voorjaar bloeit de boom met prachtige witte bloesems die een heerlijke zoete geur verspreiden. En in de herfst verkleuren de bladeren naar mooie tinten rood, geel en oranje, wat de boom nog mooier maakt. Om optimaal te kunnen genieten van de pruim is het belangrijk om de boom goed te verzorgen. Zo heeft de pruimenboom voldoende zonlicht nodig om optimaal te kunnen groeien en is het belangrijk om de boom regelmatig water te geven.

Pruimenboom snoeien

Naast voldoende water en licht is het belangrijk om de boom te snoeien. Dit kan het beste gebeuren in de winter, wanneer de boom in rust is. Snoei de takken die naar binnen groeien of die elkaar kruisen weg. Op deze manier kan er meer zonlicht bij de vruchten komen en krijgen en kunnen ze beter groeien.

Wist je dat...  pruimen niet alleen lekker, maar ook gezond zijn? Ze bevatten veel vezels, vitamine C en antioxidanten. Pruimen kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het verbeteren van de spijsvertering.

Bijenlokkers

Pruimen kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Wist je dat pruimen ook perfect zijn om te verwerken in allerlei gerechten? Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke pruimentaart, pruimenjam of pruimenchutney. Maar ook in hartige gerechten, zoals een stoofpotje met pruimen, komen ze goed tot hun recht. Til jouw tuin dus ook naar een lekkerder niveau met één van onze Prunus soorten. Meer weten? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Alle fruitbomen en -planten

Onze tuincentra