Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Cranberry

Een cranberry of veenbes (Vaccinium macrocarpon) is een geweldige toevoeging aan jouw buitenplek. Zo'n cranberry is immers niet alleel heel lekker, maar ook nog eens fantastisch mooi. Daarnaast is de veenbes echt de moeilijkste niet. Je hebt dus intens veel plezier van deze heerlijke plant. Je bestelt jouw veenbes eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Voordelen van de veenbes

Een cranberry, ook wel bekend als veenbes, is niet alleen heerlijk fris en zuur van smaak, maar ook nog eens ontzettend gezond! Dit fruit barst namelijk van de antioxidanten en vitamine C. Bovendien heeft het sap van cranberries een ontstekingsremmende werking, waardoor het onder andere kan helpen bij blaasontstekingen. Maar hoe kun je zelf genieten van deze gezonde vrucht? Het is eigenlijk heel simpel: plant je eigen cranberrystruik in je tuin of op je balkon! De veenbessenplant houdt van vochtige grond en zonlicht, dus kies een plekje uit waar hij minimaal zes uur per dag zon krijgt en de grond goed vochtig is. Cranberry's zijn ook zeer geschikt voor moestuinen.

Klimplanten

Cranberry kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Verzorgen veenbes

Het verzorgen van een cranberryplant is niet heel moeilijk. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet té nat. Dit zou immers kunnen leiden tot wortelrot. Door de grond af te dekken met een laagje bodembedekkers, zoals cacaodoppen of houtsnippers, houd je de grond goed vochtig. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet te zuur wordt. Cranberry's hebben namelijk een pH-waarde van ongeveer 4,5 tot 5,5 nodig. Dit kun je meten met een pH-meter en eventueel bijstellen met kalk.

Snoeien cranberry

Het snoeien van een cranberrystruik is niet heel ingewikkeld. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Knip de takken die ouder zijn dan drie jaar weg en zorg ervoor dat de takken die overblijven ongeveer 10 centimeter uit elkaar staan. Op die manier krijgen de overgebleven takken voldoende licht en lucht.

Ook leuk: in het voorjaar krijgt de fruitplant mooie witte bloemen, die later in het jaar plaatsmaken voor de bekende rode bessen. Jaarrond plezier dus!

Bijenlokkers

Cranberry kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Met zijn kleine, leerachtige blaadjes is de laagblijvende cranberry ook zonder bloemen of bessen een geweldige toevoeging aan jouw tuin. Wist je dat cranberry's het beste groeien in een omgeving met andere cranberryplanten? Dit komt doordat de wortels van de planten elkaar op die manier kunnen helpen om voedingsstoffen uit de grond op te nemen. Meer weten? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Alle fruitbomen en -planten

Onze tuincentra