Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Klimplanten

Heb je al eens aan een klimplant gedacht? Door je tuin ook verticaal te vergroenen, maak je van je buitenplek écht iets bijzonders. Laat een Wisteria langs de palen van pergola groeien of tover die kale schutting om tot bloeiend feestje met de Clematis. We hebben naast deze twee geweldige klimmers nog een veel groter online aanbod. Je bestelt jouw klimmende buitenplanten eenvoudig in de webshop en kunt ze daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We kiezen de mooiste variant voor je uit en leveren de plant vervolgens goed verpakt, snel en goedkoop.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 70 producten

Het leuke van klimplanten

Klimplanten kunnen een prachtig groen scherm creëren langs muren, hekken, schuttingen en zelfs hele gebouwen. Ze kunnen een saaie of onaantrekkelijke ruimte vaak binnen no-time omtoveren tot een groene oase. Er zijn ontelbaar veel soorten klimplanten om uit te kiezen, elk zo met hun eigen unieke kenmerken. Of je nu op zoek bent naar een snelle groeier, een kleurrijke bloeier of een wintergroene optie, er is altijd een klimplant die aan je wensen voldoet.

Ook leuk! Klimplanten kunnen ook een thuis bieden aan verschillende tuindieren, zoals vogels en vlinders. Ze bieden schuilplaatsen en voedselbronnen, waardoor je tuin een levendige en diverse plek wordt.

Vaste planten

Snelgoeiende klimplanten

De meeste klimplanten zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben niet veel onderhoud nodig. Een regelmatige snoeibeurt en een beetje bemesting is vaak alles wat nodig is om ze gezond te houden. De juiste verzorging kan leiden tot snelgroeiende klimplanten met extra groene bladeren en sterke wortels. Hoe gezonder de plant, hoe minder vatbaar deze is voor plagen en ziektes.

Groenblijvende klimplant

Het fijne aan groenblijvende klimplanten is dat ze, logischerwijs, het hele jaar door groen blijven. Ze bieden dan ook jaarrond een thuis aan hongerige en schuilende tuindieren. Bovendien zijn deze klimplanten meestal ook vrij winterhard, waardoor ze een goede keuze zijn voor het Nederlandse klimaat. Een aantal van onze favorieten?

  • Jasmijn (Trachelospermum jasminoides) heeft witte bloemen die verschijnen in de zomer en een heerlijke geur verspreiden.
  • Klimop (Hedera) staat bekend om zijn veerkracht en gemakkelijke verzorging. Hedera is een geweldige plant voor het aantrekken van vogels en insecten.
  • Vuurdoorn (Pyracantha) heeft heldere bessen die in de herfst verschijnen. De klimmer heeft stekelige takken en groen blad dat het hele jaar door blijft zitten.

Kies de klimplant die het beste bij jouw stijl en smaak past.

Biologisch tuinieren

Online een Trachelospermum Jasminoides kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Je klimplant vastzetten

Sommige klimplanten hebben hulp nodig om te blijven groeien, terwijl andere planten van nature hechten aan oppervlakken zoals muren en hekken. Je wilt natuurlijk niet dat je geliefde klimplant onder zijn eigen zwaarte bezwijkt en omvalt. Daarom is het handig, maar ook leuk om 'm een beetje te begeleiden. Wanneer je je klimmer tegen betongaas of een trellisscherm laat groeien, is dit relatief makkelijk. Je hoeft alleen wat binddraad in huis te halen. Zorg ervoor dat je zacht en flexibel binddraad gebruikt en de plant niet te strak vastzet, om beschadiging van de stengels te voorkomen. Door ook een aantal van die schermen overdwars in de tuin neer te zetten, geef je je tuin een speelse look. Deze 'tuinkamers' zorgen voor een spannende diepte die je tuin ook nog eens wat groter laten lijken. Hoge bloembakken als afscheiding gebruiken is ook mogelijk.

Schaduwplanten

Online een Clematis of andere klimplant kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Klimplanten verzorgen

Het is natuurlijk essentieel om je klimplant goed te onderhouden, zoals we eerder al even kort noemen. Maar hoe kan je je klimmende aanwinst het beste verzorgen? Allereerst moet je rekening houden met de locatie en het type klimplant. Sommige klimplanten gedijen beter in de zon, terwijl andere beter groeien in de schaduw. Daarnaast zijn er ook klimplanten die van vochtige grond houden, terwijl andere liever een drogere bodem hebben. Check altijd het bijgevoegde kaartje met plantinformatie.

  • Het is belangrijk om de klimplant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Houd de grond vochtig, maar vermijd overbewatering. Geef de planten bij voorkeur water in de ochtend of vroege avond om verdamping te voorkomen. 
  • Snoei de plant in het voorjaar of de vroege zomer, afhankelijk van de soort. Verwijder beschadigde of dode takken en knip terug tot het gezonde hout. Verwijder ook eventuele zijtakken die te veel concurrentie geven aan de hoofdtakken.
  • Bovendien is het belangrijk om de klimplant regelmatig te bemesten. Gebruik een meststof die speciaal is ontworpen voor klimplanten. Overbemesting kan echter schadelijk zijn voor de plant, dus gebruik de meststof met mate.

Fruitbomen & -planten

Klimplant met bloemen bestellen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Klimplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Kies voor de groeier die past bij de omstandigheden in je tuin en die matcht met je smaak. Zo kun je gaan voor een klimplant met bloemen, een wintergroene klimplant of een schaduw klimplant. Van de Passiebloem tot Kamperfoelie; kies voor het gemak van online bestellen en wij zorgen ervoor dat jouw groene aanwinst zonder problemen bij jou thuis wordt bezorgd - uiteraard goed en stevig verpakt! Neem contact met ons op bij vragen over ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Onze tuincentra