Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Passiebloem

De passiebloem heeft prachtige bloemen die vaak groot en opvallend zijn. Ze hebben een exotische uitstraling, met heldere kleuren en ongewone vormen. Sommige soorten hebben zelfs bloemen die meer dan 10 centimeter breed kunnen worden! Na de bloei produceert de passiebloem vruchten. Deze vruchten zijn vaak rond of ovaal en kunnen verschillende kleuren hebben, afhankelijk van de soort. De Passiflora is een uitstekende klimplant en kan snel groeien en zich verspreiden. Je bestelt jouw favoriete passiebloem eenvoudig in de webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard met passie, stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

Onze favoriet: de blauwe passiebloem

Passiflora is er in allerlei verschillende soorten. Zo is de blauwe passiebloem (Passiflora caeruluea) vandaag de dag een enorm populaire. De bloemen van de blauwe passiebloem zijn groot en opvallend, met een diameter van ongeveer 10 centimeter. Ze hebben een unieke structuur met een centrale kolom, omringd door opvallende blauwe, paarse en witte bloembladen. De bloemen hebben ook een zoete geur en trekken veel insecten aan, zoals bijen en vlinders. Ook heeft de bloem een rijke symboliek. Sommige culturen associëren de bloem met passie en liefde, terwijl andere de plant als religieus symbool gebruiken vanwege de complexe structuur van de bloembladen die de kruisiging van Christus vertegenwoordigen.

Vaste planten

Online passieflora kopen op deOosteindeOnline.nl.

Passiflora onderhoud

Het onderhouden van een passiebloem is relatief eenvoudig, maar het vergt wel wat aandacht, zorg én passie. De passiebloem gedijt het best in de volle zon of halfschaduw en heeft een goed doorlatende grond nodig. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst. De passiebloem klimplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd te veel water geven, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om de passiebloem regelmatig te bemesten met een uitgebalanceerde meststof om gezonde groei te bevorderen. Bemest de plant bij voorkeur in het voorjaar en de zomer.

Passievrucht snoeien

Om de groei en de bloei van de passiebloem klimplant te bevorderen en de klimmer in toom te houden, is het belangrijk om de plant regelmatig te snoeien. Snoei de plant bij voorkeur in het vroege voorjaar of late winter, voordat de nieuwe groei begint. Knip de takken en bladeren terug tot ongeveer 2 of 3 knoppen van de hoofdtak. 

Biologisch tuinieren

Passieflora kopen bij deOosteindeOnline.nl

Een leuk feitje over de passiebloem is dat het de nationale bloem is van Paraguay. Het land koos de passiebloem als nationale bloem omdat deze bloem inheems is in Zuid-Amerika en een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van de inheemse volkeren in het gebied. De bloem werd beschouwd als een symbool van passie en lijden, en werd gebruikt in ceremonies en rituelen. Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Rotsplanten

Onze tuincentra