Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Kamperfoelie

Kamperfoelie (Lonicera) is misschien wel de allermooiste klimplant. De klimmer heeft dunne, flexibele stengels die om zijn steunpunten heen kronkelen en zo van muren, hekken, schuttingen en pergola's een geweldig mooi tafereel maakt. Wist je dat de kamperfoelie in veel gevallen ook nog eens geweldig lekker ruikt? Zorg dus voor een loungehoek vlakbij de klimplant om er volop van te kunnen genieten. Je bestelt jouw favoriete klimmer eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 8 van 8 producten

Kamperfoelie klimplant

De kamperfoelie klimplanten heeft kronkelende stengels met groene of bonte bladeren, maar is met name te herkennen aan zijn trossen trompetvormige bloemen, in kleuren variërend van roomwit tot geel en rood. In de zomer kan je volop van deze exotische ogende bloem genieten. De bloemen worden meestal gevolgd door trossen glanzende rode bessen, die perfect zijn voor de vogels. Hoewel de klimmer beter tot bloei komt op een zonnige spot, zorgt een licht beschaduwde standplaats voor een gezondere, groenere plant. Sterk zonlicht kan de bladeren immers verschroeien. Zeer natte of te droge grond is ongeschikt. Zorg dus voor een spot met perfecte drainage en geef niet te veel of te weinig water.

Schaduwplanten

Lonicera

Kamperfoelies zijn perfect voor verticale tuinideeën in compacte ruimtes. Als jouw Lonicera op een zeer krappe plek staat, kun je het bloeipotentieel maximaliseren door de zijscheuten terug te snoeien zodat er korte uitlopers van twee of drie knoppen uit de hoofdstammen komen.

Kamperfoelie snoeien

Hoewel het snoeien van kamperfoelie niet elk jaar strikt noodzakelijk is, is het een eenvoudige manier om hem in vorm te houden en om lelijke, beschadigde plekken te verwijderen. Bovendien bevordert dit gezonde nieuwe scheuten en bloemen voor het volgende seizoen. 

  1. Vroegbloeiende kamperfoelies (vanaf midden/laat in het voorjaar) produceren bloemen op zijscheuten van de groei van het vorige seizoen. De beste tijd voor het snoeien is direct na de bloei. Knip gebloeide scheuten met een derde terug. Laat dode bloemhoofdjes echter met rust, want die worden bessen.
  2. Laatbloeiende soorten (midden zomer tot herfst) bloeien op de groei van het lopende seizoen, dus je kunt ze het beste in het voorjaar snoeien. Ze hoeven alleen licht gesnoeid te worden, anders zal dit het aantal bloemen later in het jaar verminderen.

Biologisch tuinieren

Online kamperfoelie kopen op deOosteindeOnline.nl.

Kamperfoelie kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

De kamperfoelie is een zeer veelzijdige plant die in verschillende omgevingen kan groeien. Sommige mensen waarderen de kamperfoelie ook om zijn historische betekenis. De plant is al eeuwenlang bekend en werd vaak gebruikt in traditionele geneeskunde en parfumerie. Het is zelfs een symbool van liefde en romantiek in de literatuur en kunst. Meer weten? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Fruitbomen en -planten

Onze tuincentra