Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Toscaanse Jasmijn

Stel je eens voor: een zwoele zomeravond, een koel briesje en de heerlijke geur van jasmijn die zich verspreidt door je tuin. Klinkt dat niet geweldig? Als je op zoek bent naar een klimplant die niet alleen mooi is, maar ook een verleidelijke geur heeft, dan is de Toscaanse Jasmijn de tuinplant voor jou! Je bestelt jouw favoriete soort eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

Trachelospermum jasminoides

De klimmende Toscaanse Jasmijn, in het Latijn ook wel bekend als de Trachelospermum jasminoides, is ook nog eens winterhard. Hij kan dus prima overleven in ons koude kikkerlandje. Bovendien groeit de Toscaanse Jasmijn vrij snel en kan hij tot wel 6 meter hoog worden. Dat betekent dat je een prachtige groene muur hebt waar je helemaal weg van zult zijn! Het is daarbij belangrijk om te weten dat de Trachelospermum jasminoides een zelfhechtende klimmer is. Dat betekent dat hij in staat is om zichzelf aan een muur, hek of andere verticale oppervlakken vast te hechten met behulp van zijn luchtwortels. Hierdoor heeft hij meestal geen extra hulp nodig om omhoog te klimmen.

Tip! Als je toch wilt dat de plant een bepaalde kant op groeit, kun je hem een beetje helpen door hem te begeleiden met een klimrek of een ander soort ondersteuning. Je kunt de plant het beste op een paar centimeter afstand van het hek of gaas plaatsen, zodat de plant genoeg ruimte heeft om zijn luchtwortels uit te spreiden en zichzelf vast te hechten.

Al onze klimplanten

Jasmijn klimplant verzorgen

Om ervoor te zorgen dat de Jasmijn plant op zijn best blijft, is een goede verzorging van groot belang. De Toscaanse Jasmijn houdt van vochtige grond, dus het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Teveel water kan echter leiden tot wortelrot. Zorg er daarom voor dat de grond goed gedraineerd is en laat de bovenste laag aarde opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Daarnaast heeft de Toscaanse Jasmijn behoefte aan voldoende zonlicht. Plaats de plant daarom op een zonnige spot.

Toscaanse Jasmijn snoeien

Snoei de Toscaanse Jasmijn regelmatig om de groei te bevorderen en in toom te houden. De beste tijd is in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Begin met het verwijderen van de dode takken. Dit zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en de energie kan gebruiken voor nieuwe groei. Vervolgens kun je de langere takken inkorten tot de gewenste lengte en vorm. Probeer hierbij een natuurlijke vorm aan te houden en voorkom dat je te veel takken in één keer verwijdert. Hierdoor kan de plant schade oplopen en kan de groei vertragen.

Meststoffen

Toscaanse Jasmijn kopen op deOosteindeOnline.nl.

Toscaanse Jasmijn kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Ben jij klaar voor een romantische, geurige en groene toevoeging aan jouw tuin? Dan is de Toscaanse Jasmijn de perfecte klimplant voor jou! Of je nu een moderne stadstuin hebt of een landelijke tuin met veel groen, de Toscaanse Jasmijn past er sowieso bij! Meer weten? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Fruitbomen en -planten

Onze tuincentra