Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Blauwe regen

Blauwe regen, ook wel bekend als Wisteria, is een prachtige klimplant die bekend staat om zijn lange, opvallende bloemtrossen die in het voorjaar verschijnen. Laat de Wisteria tegen de pergola aan groeien of laat 'm je gevel een stukje opfleuren. Succes verzekerd! Je bestelt de blauwe regen eenvoudig in de webshop en kunt 'm daarna laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze planten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

Blauwe regen giftig?

Er zijn verschillende soorten blauwe regen, maar de meest voorkomende varianten hebben blauwe of donkerpaarse bloemen. Er zijn ook soorten met lila, witte of roze bloemen. Zo is er dus altijd wel een Wisteria klimplant die bij jouw smaak en tuinstijl past. Blauwe regen is een winterharde plant die van zonlicht houdt en goed gedijt in vochtige, goed gedraineerde grond. Het is ook belangrijk om op te merken dat alle delen van de blauwe regen giftig zijn als ze worden ingeslikt. Het is daarom belangrijk om kinderen en huisdieren weg te houden van de plant en de handen te wassen nadat je de plant hebt gesnoeid.

Vlinderlokkers

Online Wisteria kopen op deOosteindeOnline.nl.

Blauwe regen snoeien

De beste tijd om een blauwe regen te snoeien is in de late winter of vroege lente, voordat de plant begint uit te lopen. Hier zijn de stappen om een blauwe regen te snoeien:

  1. Verwijder alle dode, beschadigde of zieke takken. Snoei ze terug tot net boven een gezonde knop.

  2. Knip zijtakken terug tot 2 tot 3 knoppen vanaf de hoofdtak. Dit bevordert de groei en zorgt voor meer bloei.

  3. Verwijder alle opgaande takken die zich boven de hoofdtak bevinden. Dit helpt om de plant in de gewenste vorm te houden en bevordert een volle groei.

  4. Snoei alle nieuwe scheuten die in de zomer na de eerste snoei verschijnen terug tot 5 tot 6 bladeren. Dit helpt om de plant in toom te houden.

  5. Bind de hoofdtakken van de blauwe regen voorzichtig vast aan een trellis of pergola om ze te ondersteunen en te geleiden in de gewenste richting.

Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei van de plant te bevorderen en de grootte onder controle te houden. Zo kun je ervoor zorgen dat de plant gezond blijft en elk jaar prachtige bloemen produceert.

Biologisch tuinieren

Blauwe regen kopen bij deOosteindeOnline.nl

Wisteria staat bekend om zijn spectaculaire bloemen in verschillende tinten paars, roze en wit. De bloemen groeien in grote trossen en zorgen voor een prachtig kleurenspektakel in de lente en soms ook in de zomer. De bloemen van de Wisteria verspreiden ook een heerlijke geur die vele tuinliefhebbers erg aantrekkelijk vinden.Sommige soorten blauwe regen zijn groenblijvend, wat betekent dat ze het hele jaar door bladeren hebben en dus ook in de winter een mooie aanvulling op je tuin kunnen zijn. Wil jij ook een blauwe regen kopen? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Bodembedekkers

Onze tuincentra