Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Wilde wingerd

De wilde wingerd is een klimplant die zeker niet onopgemerkt blijft in je tuin. Eén van de meest kenmerkende eigenschappen van deze geweldige klimplant is zijn blad: het heeft een mooie diepgroene kleur in de zomer en verandert in de herfst in een prachtige rood- en bruintinten. Het is een tuinplant met pit en karakter, perfect voor jouw tuin! Je bestelt jouw favoriete variant eenvoudig in onze webshop en kunt deze vervolgens laten thuisbezorgen of afhalen in een de Oosteinde filiaal naar keuze. We leveren onze buitenplanten uiteraard stevig verpakt en snel zodat jij er direct van kunt genieten.

Goed verpakt bij jou thuisbezorgd        Levertijd tussen 1 en 3 werkdagen       Alleen de mooiste planten, met zorg geselecteerd
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Parthenocissus integreren in jouw tuin

De wilde wingerd, in het Latijn ook wel bekend onder de naam Parthenocissus, is een echte sfeermaker. Als de dagen korter worden en de temperaturen zakken, verandert de wilde wingerd in een prachtig kleurenpalet van rood, oranje en geel. Het is dan net alsof je een warme deken van kleuren over je tuin hebt gedrapeerd. Het is bijna magisch om te zien! En het mooie is dat je deze kleurenpracht perfect kunt combineren met andere planten in je tuin. Plant bijvoorbeeld eens wat groenblijvende struiken naast de wilde wingerd, zodat het rode en oranje blad extra mooi afsteekt. Of zet er wat gele bloemen bij om het kleurenpalet compleet te maken.

Bodembedekkers

Wilde wingerd nadelen

De wilde wingerd kan flink uit de kluiten groeien en dat kan soms best onhandig zijn. Vooral als je hem langs een muur of schutting laat groeien, kan hij zomaar de hele boel overwoekeren. Zorg er dus voor dat je hem af en toe snoeit en goed in de gaten houdt. Zo voorkom je dat hij overal opduikt waar je het niet wilt hebben. Daarnaast is de wilde wingerd een echte klimmer, en dat betekent dat hij zichzelf vastzet met kleine hechtworteltjes die hij aan allerlei oppervlakken kan hechten. Als je hem langs een muur laat groeien, kan dat leiden tot schade aan het metselwerk of de voegen. Maar laat je daardoor niet ontmoedigen, want deze nadelen zijn goed te voorkomen als je de wilde wingerd op de juiste manier snoeit.

Wilde wingerd snoeien

Zorg ervoor dat je de Parthenocissus regelmatig snoeit en goed in de gaten houdt, en hij zal je belonen met zijn prachtige kleuren in de herfst. Het beste moment om te snoeien is in het late najaar of de vroege winter, als de plant in rust is. Dan kun je de lange uitlopers inkorten tot de gewenste lengte, en eventuele beschadigde of dode takken wegsnoeien.

Biologisch tuinieren

Wilde wingerd kopen doe je op deOosteindeOnline.nl!

Wilde wingerd kopen? Je doet het bij deOosteindeOnline.nl!

Al met al is de wilde wingerd dus niet alleen een mooie klimplant, maar ook een echte sfeermaker. Een echte aanwinst voor jouw tuin, mits je 'm af en toe een beetje begeleiding geeft. Meer weten? Neem contact met ons op bij vragen over de levering of ons assortiment. We zijn zes dagen per week bereikbaar. We geven uiteraard ook graag advies over jouw specifieke tuinwens.

Fruitbomen en -planten

Onze tuincentra